Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima novi posao

Sanader na svoj zahtjev više ne prima premijersku plaću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši premijer Ivo Sanader više ne živi o državnom trošku. Kako doznajemo u Banskim dvorima, u rujnu je zatražio da ga se skine s plaće od 23 tisuće kuna na koju je imao pravo do siječnja sljedeće godine.

Vjerojatno ne zbog brige za državni proračun, nego zato što se zaposlio. Ni više ni manje nego kao savjetnik kanadske bogatašice. Tri i pol mjeseca poslije bivši premijer Sanader ima novi posao. I to bolje plaćen od premijerskog. Sanader je savjetnik milijunašice i humanitarke Kanađanke Louise Blouin. Atraktivnu ponudu Sanader nije odbio, postaje savjetnik njezine Zaklade, a radit će na širenju posla po Europi i svijetu. 'To je više jedan posao lobiranja, odnosa s javnošću. To nije neki sadržajni posao gdje bi on davao neke konkretne savjete. To je više neka polumarketinška funkcija. I ministri Primorac i Žužul imali su slične poslove po Americi i Izraelu', rekao je Višeslav Raos iz Centra za politološka istraživanja. Sanader više nije na premijerskoj plaći od 23 tisuće kuna, potvrdili su nam u Vladi.

Pročitajte i ovo Ilustracija nepravomoćno Službenica godinama nije dolazila na posao u ministarstvo, a uredno joj isplaćivali plaću: Sud joj naredio da vrati novac Ilustracija Ocjena zaposlenika Ovo su najbolji poslodavci u Hrvatskoj, jedna vrsta kompanija napravila je znatan skok na ljestvici

>> Ivo Sanader postao savjetnik kanadske milijunašice

Na svoj zahtjev ne prima je od sredine rujna, iako pravo na punu plaću ima pola godine od izlaska iz Vlade. Da je nezaposlen još pola godine, mogao je primati polovicu plaće, a do kraja 2011. može aktivirati i svoj saborski mandat. 'Ovakav angažman zapravo ne priprema njegov teren za povratak u hrvatsku politiku nego jednog dana kad mi budemo u Europskoj Uniji da bi se on kandidirao za neku također dobro plaćenu utjecajnu funkciju u nekoj europskoj instituciji', dodaje Raos. Karijeru je počeo u privatnom biznisu u Austriji. Nakon kraće novinarske epizode, od 1991. svi su mu poslovi vezani uz državnu službu. Intendant splitskog HNK, ministar znanosti, zamjenik ministra vanjskih poslova, Tuđmanov ured, predsjednik HDZ-a. Iz premijerske fotelje Sanader će u savjetničku, u Zakladu koja okuplja vodeće diplomate, državnike, nobelovce i poslovnjake.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene