Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Mi znamo kada treba povući koji potez', uzvratio je premijer Ivo Sanader na pitanje HSP-ovca Miroslava Rožića zašto se Vlada, unatoč premijerovim obećanjima, nije žalila Vijeću sigurnosti UN-a zbog neprihvatljivih haških kvalifikacija o 'zločinačkom pothvatu'.


Rožić je na Sanaderova obećanja podsjetio tijekom saborskoga aktualnog prijepodneva, upitavši premijera zašto Vijeće sigurnosti nije dobilo ni jednu žalbu na rad haškog Tužiteljstva i na optužnice koje nekadašnji hrvatski vojni i politički vrh, na čelu s pokojnim predsjednikom Franjom Tuđmanom, terete za udruživanje u zločinački pothvat s ciljem protjerivanja Srba.

Vezani članci Slika nije dostupna Jarnjak i Tuđman demantiraju Mesića Slika nije dostupna Miroslav Sanader: Zaustavili su nas na kućicama prema Hrvatskoj

'Drago mi je da se danas, nakon Tuđmanove smrti, tako pozitivno izražavate o njemu, iako ste u vrijeme kad je vodio državu bili njegov ljuti oponent', uzvratio mu je Sanader, tumačeći Rožićeve riječi kao 'pokušaj virtualnog, umjetnog suprotstavljanja Tuđmana današnjem HDZ-u'. 

>> Ostaje Zakon o nula promila 

>> Sanader: 'Presudom Martiću utvrđena istina o Domovinskom ratu'

'Mi smo, za razliku od vas na istim pozicijama i ne mijenjamo
mišljenje', rekao je Sanader, poručujući Rožiću kako Vlada zna kada treba povući koji potez, pa i onaj o kojem Rožić govori.