Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader s večerašnjega predizbornog skupa te stranke u Vrgorcu, na kojem su predstavljeni svi kandidati HDZ-a za 10. izbornu jedinicu u kojoj je on prvi na listi, pozvao je sve koji su dosad glasovali za neku od stranaka od centra do HSP-a da glasuju za HDZ.


- Davanje glasa malim strančicama je zapravo davanje potpore SDP-u i zato svi takvi trebaju glasovati za HDZ jer 25. studenoga biramo kakva će biti budućnost Hrvatske sljedeće četiri godine, rekao je Sanader.

Vezani članci Slika nije dostupna Tko je sudac kojeg su zvali 'HDZ-ov dečko'? Slika nije dostupna Europarlamentarac Posselt pozdravio oslobađanje generala

Kritički je govorio o SDP-u i HNS-u, a posebice je zamjerio tim
strankama što su za, kako je ustvrdio, izbacivanje vjeronauka iz
škola, ukidanje prava glasovanja Hrvatima u inozemstvu i za
legalizaciju lakih droga.

- Vjeronauk su iz škola izbacili komunisti 1948. i nema nikakve šanse da se to dogodi i sada, i neka SDP to zaboravi. Nećemo se odreći našeg identiteta niti ćemo se odreći Hrvata izvan Hrvatske koji su, kad je u Hrvatskoj bilo najteže, došli iz inozemstva i borili se rame uz rame s našim braniteljima. Mi nudimo školu, a SDP legalizaciju lake droge, rekao je Sanader i obećao Vrgorčanima da će se kroz Biokovo uz Sv. Iliju probiti još jedan tunel Ravča-Drvenik.

Zahvalio je predsjedniku Europske pučke stranke (EPP) Wilfriedu Martensu, koji je večeras govorio i u Vrgorcu dajući potporu HDZ-u.

Kako je rekao Martens, pobjeda Ive Sanadera nije važna samo za Hrvatsku i jugoistočnu Europu, nego i za cijelu Europu jer, po
njemu,Sanader na političkoj sceni može odigrati povijesnu ulogu i pomiriti sve donedavno zaraćene strane na Balkanu.

Predizborni skup u Vrgorcu održan je u prepunoj gradskoj športskoj dvorani uz mnoštvo zastava i skandiranje Ivi Sanaderu.