Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader: Komunisti su izbacili vjeronauk iz škola, to se neće ponoviti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader s večerašnjega predizbornog skupa te stranke u Vrgorcu, na kojem su predstavljeni svi kandidati HDZ-a za 10. izbornu jedinicu u kojoj je on prvi na listi, pozvao je sve koji su dosad glasovali za neku od stranaka od centra do HSP-a da glasuju za HDZ.

- Davanje glasa malim strančicama je zapravo davanje potpore SDP-u i zato svi takvi trebaju glasovati za HDZ jer 25. studenoga biramo kakva će biti budućnost Hrvatske sljedeće četiri godine, rekao je Sanader.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pod povećalom javnosti Tko je sudac kojeg su zvali 'HDZ-ov dečko'? Slika nije dostupna Pozdravio presudu generalima Europarlamentarac Posselt pozdravio oslobađanje generala

Kritički je govorio o SDP-u i HNS-u, a posebice je zamjerio tim
strankama što su za, kako je ustvrdio, izbacivanje vjeronauka iz
škola, ukidanje prava glasovanja Hrvatima u inozemstvu i za
legalizaciju lakih droga.

- Vjeronauk su iz škola izbacili komunisti 1948. i nema nikakve šanse da se to dogodi i sada, i neka SDP to zaboravi. Nećemo se odreći našeg identiteta niti ćemo se odreći Hrvata izvan Hrvatske koji su, kad je u Hrvatskoj bilo najteže, došli iz inozemstva i borili se rame uz rame s našim braniteljima. Mi nudimo školu, a SDP legalizaciju lake droge, rekao je Sanader i obećao Vrgorčanima da će se kroz Biokovo uz Sv. Iliju probiti još jedan tunel Ravča-Drvenik.

Zahvalio je predsjedniku Europske pučke stranke (EPP) Wilfriedu Martensu, koji je večeras govorio i u Vrgorcu dajući potporu HDZ-u.

Kako je rekao Martens, pobjeda Ive Sanadera nije važna samo za Hrvatsku i jugoistočnu Europu, nego i za cijelu Europu jer, po
njemu,Sanader na političkoj sceni može odigrati povijesnu ulogu i pomiriti sve donedavno zaraćene strane na Balkanu.

Predizborni skup u Vrgorcu održan je u prepunoj gradskoj športskoj dvorani uz mnoštvo zastava i skandiranje Ivi Sanaderu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene