Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Corriere della Sera

'Sanader je kum i dobro da je otišao'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetski mediji bave se ljubljanskim sporazumom Kosor-Pahor. Uz ostale i ugledni talijanski list Corriere della Sera. Pozabavli su se i odlaskom Ive Sanadera i kao nikada do sada s puno kritike govorili o šest godina njegove vladavine. U nizu 'epiteta' koje je dobio, bivši premijer proglašen je i kumom.

List piše kako je za dobro što je bivši premijer Sanader napustio položaj jer je, kako kažu, bio tvrd, i to ne samo u vođenju spora sa Slovenijom, nego i, kako stoji, u vođenju zemlje. U Hrvatskoj se, piše list, gradila fasada demokracije od prešanog papira, kao što je svojedobno princ Potemkin gradio lažna sela, a iza tih  fasada stajala su nerazjašnjena ubojtva i nejasne veze između politike, ekonomije i kriminala. Bivši premijer u članku je nazvan pola ocem domovine, a kumom koji je šokirao zemlju iznenadnim odlaskom s dužnosti i povlačenjem iz aktivne politike. Na njegovo je mjesto, stoji dalje, došla Jadranka Kosor, čijoj su Hrvatskoj u Europi vrata širom otvorena, zaključuje list.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kalmeta, Šuker, Thompson... Barišićeva tajnica: Na sastanke s Barišićem dolazili su utjecajni ljudi! Slika nije dostupna Pod povećalom javnosti Tko je sudac kojeg su zvali 'HDZ-ov dečko'?

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene