Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svjetski mediji bave se ljubljanskim sporazumom Kosor-Pahor. Uz ostale i ugledni talijanski list Corriere della Sera. Pozabavli su se i odlaskom Ive Sanadera i kao nikada do sada s puno kritike govorili o šest godina njegove vladavine. U nizu 'epiteta' koje je dobio, bivši premijer proglašen je i kumom.


List piše kako je za dobro što je bivši premijer Sanader napustio položaj jer je, kako kažu, bio tvrd, i to ne samo u vođenju spora sa Slovenijom, nego i, kako stoji, u vođenju zemlje. U Hrvatskoj se, piše list, gradila fasada demokracije od prešanog papira, kao što je svojedobno princ Potemkin gradio lažna sela, a iza tih  fasada stajala su nerazjašnjena ubojtva i nejasne veze između politike, ekonomije i kriminala. Bivši premijer u članku je nazvan pola ocem domovine, a kumom koji je šokirao zemlju iznenadnim odlaskom s dužnosti i povlačenjem iz aktivne politike. Na njegovo je mjesto, stoji dalje, došla Jadranka Kosor, čijoj su Hrvatskoj u Europi vrata širom otvorena, zaključuje list.

Vezani članci Slika nije dostupna Sanader ide na treće suđenje Slika nije dostupna Barišićeva tajnica: Na sastanke s Barišićem dolazili su utjecajni ljudi!