Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ivo Sanader je izgubio pravo na raspravu jer je 15-ak saborskih zastupnika odustalo od rasprave.


Bivši premijer je bio prijavljen 25. po redu te se pretpostavljalo da bi na red trebao doći najranije oko 20 sati. Među zastupnicima koji su odustali od rasprave su bili većinom zastupnici HDZ-a.

Vezani članci Slika nije dostupna Sastanak državnog vrha pod 'velom tajne': Glavna tema Sanader? Slika nije dostupna 'Sanaderu je blokirana i imovina koju nije prijavio'

Sanader je napustio Sabor oko stanke za ručak uz napomenu da će se vratiti, no kada je ovih 15 zastupnika odustalo, njega nije bilo te je ubrzo rasprava završena. Mladen Bajić je sada već napustio Sabor koji je prihvatio njegovo izvješće o radu Državnog odvjetništva.

Sanader je prije stanke za ručak, na novinarske upite ispred sabornice, negirao da mu je bivši HDZ-ov blagajnik Mladen Barišić ili bilo tko drugi nezakonito donosio novac, te izjavio kako ne zna ništa o tome da je njegova bivša stranka bila financirana nezakonito stečenim novcem.

Upitan ima li kakva saznanja o navodnom postojanju 'crnog fonda' u HDZ-u, odgovorio je: 'O tome neka svoje kažu institucije koje se bave tim poslom'.

Sanader je neistinitima ocijenio novinske napise da se protiv njega vode istrage u tri kaznena postupka rekavši da saznanja o tome, kao i javnost, ima samo iz tiska.

Sanader: Nisam vidio Bajića

'To nije istina. U nas vjerojatno postoje, i to je ono što se vidi iz naših medija, odnosno iz nekih medija, da postoje dva državna odvjetništva, službeno tijelo koje je neovisno po Ustavu, i drugo koje se stvara paralelno i koje radi pritisak na to službeno tijelo', poručio je Sanader.

Najavio je kako na taj problem namjerava ukazati i u današnjoj saborskoj raspravi o radu državnih odvjetništava, za koju će, kako je rekao, navjerojatnije prijaviti svoje izlaganje.

Upitan hoće li poduprijeti to izvješće, koje u ovim trenucima u Saboru podnosi glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, Sanader je odgovorio da ga prvo mora čuti.

Na upit zašto po dolasku u saborski kafić nije pozdravio Bajića koji je tamo sjedio, odgovorio je da ga nije vidio.