Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez smrada za 15 dana

Sanacija 'smrdljive' pruge u Rijeci u punom jeku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napokon je u punom jeku sanacija pruge u blizini Rijeke na koju se u željezničkoj nesreći u studenom prošle godine rasulo desetak tona koštanoga brašna.

Koštano brašno je šest mjeseci širilo nesnosan smrad pod prozorima tisuća stanovnika.  'Ima poslovica, psi laju a karavane prolaze', rekao je Milorad Popović, koji nije vjerovao da će HŽ početi čistiti prugu od smrada. Nakon šest mjeseci bio je vrlo skeptičan, no, nije bio u pravu. 'Ovo je svemirska brzina s obzirom da je to HŽ, Hrvatske željeznice', dodaje Popović, jedan od okolnih stanovnika.

Pročitajte i ovo Ilustracija Cilj je skratiti putovanje HŽ kupuje nove vlakove za liniju Zagreb-Split: Do kraja 2027. bit će uloženo 100 milijuna eura Počelo raščišćavanje nakon željezničke nesreće - 4 Što im samo pada na pamet HŽ uputio važno upozorenje: 'Građani, ne činite to na mjestu željezničke nesreće'

Većina stanovnika okolnih zgrada, njih oko 1000, smatra da se moglo i moralo prije početi sa sanacijom. 'Očišćeno je, sad će oni staviti taj tampon i to će se srediti, al to su mogli i prije 3,4 mjeseca da naprave', smatra Ante Tolić, koji živi u blizini.

No, prije se nije moglo, zbog pravila, ali i vremenskih uvjeta, kažu u HŽ-u. 'Trebao je proći postupak ugovaranja samih tih radova, znači to je stvar na koju se ne može generalno utjecati, postupak je morao zakonski proći', objasnio je inženjer Robert Trošelj iz Hrvatskih željeznica.

400 kubika zagađenog tucanika već je maknuto, a novi se postavlja. 'Malo manje je. Malo slabije se osjeti al se osjeti', kaže okolni stanovnik Franjo Cuculić. 'Ima i manje mušica, to i sami vidite tako da ide na bolje', dodaje Božo Šopčić.

Kad se završi sanacija ,susjedstvo će opet moći disati. 'Pošpricati će se taj dio da se još smanji taj neugodan miris i zadah', rekao je inženjer Trošelj. Za najviše petnaestak dana stanovnici ovog dijela Rijeke napokon će moći širom otvoriti prozore bez straha od smrada i mušica. Do tada moraju se još malo strpjeti.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene