Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vaš glas

Samo nekoliko stanica od centra Zagreba žive kao u srednjem vijeku - bez vode i kanalizacije!

Vaš glas: U Zagrebu bez vode (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Vaš glas: U Zagrebu bez vode (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Vaš glas: U Zagrebu bez vode (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Vaš glas: U Zagrebu bez vode (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Vaš glas: U Zagrebu bez vode (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Vaš glas: U Zagrebu bez vode (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Vaš glas: U Zagrebu bez vode (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Vaš glas: U Zagrebu bez vode (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Vaš glas: U Zagrebu bez vode (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Galerija 1/4 >>
U naselju Dubrava, svega nekoliko tramvajskih stanica od centra, nevjerojatna slika – stanovnici žive kao u srednjem vijeku, bez vode i kanalizacije.

Dovoze im cisterne vode za kupanje i pranje posuđa, pitku vodu kupuju ili vuku s izvora i iz bunara, odlaze na hidrante s traktorima, pa im policija piše prijave. Pitaju u kojem će stoljeću dobiti vodu.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević - 1 NAJVEĆI PROJEKT U HRVATSKOJ Tomašević najavio megaprojekt: "Najveći je u povijesti Zagreba i vrijedan je kao četiri žičare" Slika nije dostupna ŽIVA MUKA Neoprezno rukovali građevinskim strojem pa oštetili cijevi: Deseci mjesta u Slavoniji ostali bez vode

Vodu kupe dva puta mjesečno, žive u Gradu Zagrebu, i izliju im je u cisternu.

"Imam dvoje djece, to nam je jako malo vode, znamo je nekad gore iz zdenca vući. Zna ponekad i presušiti kad je jako vrućina", kaže Šeherezada Čokor iz Gornje Dubrave.

Prije konzumacije, vodu testiraju

Rade Resanović vodu prije konzumacije svake godine testira.

"Ja dam recimo punici da ju ona pije tjedan dana, a ako ona preživi onda mi nastavimo", kaže Rade iz ulice Mudifaji.

Bit će cjevovod u ovom stoljeću, tvrdi Uprava vodovoda.

„Projektnim zadatkom predviđeno je projektiranje novog vodoopskrbnog cjevovoda u Ulici Mudifaji dužine cca 1865 metara. Trenutno je u tijeku projektiranje te će se po završetku istoga te ishođenju svih potrebnih dozvola za građenje planirati izgradnja u narednom planskom razdoblju“, kažu u Vodovodu.

O kanalizaciji ni ne sanjaju

Stanari ove ulice o kanalizaciji još ni ne sanjaju.

"Ma daj vodu, kakva kanalizacija, bitna mi je voda. Ja imam dvoje djece, s čime da ih kupam, moram ići u Vidovec dovoziti vodu", kaže Šeherezada.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene