Ako prosječnu hrvatsku obitelj tek želite zasnovati to će vas itekako stajati. Jedno prosječno vjenčanje konkurira cijeni prosječnog automobila. Cjenik je na Sajmu vjenčanja u Osijeku pregledala Matea Drmić.

Galerija


Bijela, boja šampanjca, krinolina ili sirena - svaka mladenka ima svoj stil. Najveći trend otkrila je dizajnerica Vesna Sposa. „Dosta su u trendu boje vjenčanica puderaste zbog toga što se dobije efekt 3D čipke na koži“ kaže Sposa.

Vezani članci Ivan Zak (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Ivan Zak nam je otkrio kako će zaprositi ljubav svog života: ''Ne znam hoće li ona pristati na to..'' Slika nije dostupna Nije da se nema! Hrvati često traže LUKSUZNA VJENČANJA! Evo kakva

Kako bi mladenka izgledala besprijekorno, potrebno je i mnogo strpljenja. Osim strpljenja treba izdvojiti i mnogo novca. Kada se sve zbroji, mladenka na najvažniji dan svojeg života izdvoji oko 10 tisuća kuna. Mladoženja pak nešto manje.

A za prstenje koje ih taj dan spaja najčešće biraju bijelo zlato. Prodavačica Rene Krasnić Velicki, prodavačica istaknula je popust na cijenu istih. „Cijena najčešćeg prstena sa sajamskim popustom je oko 3 ipol tisuće kuna“ kaže Krasnić Velicki.

A kako bi za uspomenu imali zabilježene najbolje trenutke s vjenčanja, za to su zaslužni fotografi i snimatelji. Snimatelj i fotograf Novica Janković cijenu je procijenio na 5-6 tisuća kuna pa na više.

Svirači zaslužni za atmosferu mogu se pronaći već od 1200 eura. A mnogo novca ode i kroz želudac. Mladenačka torta stoji od 1000 kuna na više. A mnogi mladenci odlučuju se i na tečaj plesa.

Prošle je godine zaplesalo 20 tisuća i 300 parova. U 2016. zabilježen je najveći broj razvoda, 7 tisuća i 36. Od 2014., kada je na snagu stupio Zakon o životnom partnerstvu, vjenčala su se 262 istospolna para. U gradu na Dravi prošle je godine u bračnu luku uplovilo 935 parova, a svaki dan razveo se jedan par.

Ove godine u bračnu luku uplovit će i Marcel Fridl koji nam je otkrio koliko će on potrošiti na vjenčanje.“Deset tisuća eura, možda i oko 100 tisuća kuna za 300-tinjak ljudi“ kaže Fridl. Stolac plaća 190 kuna. U Slavoniji je to malo jeftinije, dok su u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku i više od 500 kuna.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr. Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr