Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A prava je hrpa i razvoda

Gomila troškova i stresa: Koliko zapravo košta prosječno vjenčanje u Hrvatskoj?

Ponuda prstena za Sajam vjenčanja (Foto: Dnevnik.hr)
Ponuda prstena za Sajam vjenčanja (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ponuda prstena za Sajam vjenčanja (Foto: Dnevnik.hr) Ponuda prstena za Sajam vjenčanja (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Šminkanje mladenke (Foto: Dnevnik.hr) Šminkanje mladenke (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Ponuda torta za vjenčanje na Sajmu Vjenčanja (Foto: Dnevnik.hr) Ponuda torta za vjenčanje na Sajmu Vjenčanja (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Vjenčanice na Sajmu vjenčanja (Foto: Dnevnik.hr) Vjenčanice na Sajmu vjenčanja (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Sala za vjenčanja (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/5 >>
Ako prosječnu hrvatsku obitelj tek želite zasnovati to će vas itekako stajati. Jedno prosječno vjenčanje konkurira cijeni prosječnog automobila. Cjenik je na Sajmu vjenčanja u Osijeku pregledala Matea Drmić.

Bijela, boja šampanjca, krinolina ili sirena - svaka mladenka ima svoj stil. Najveći trend otkrila je dizajnerica Vesna Sposa. „Dosta su u trendu boje vjenčanica puderaste zbog toga što se dobije efekt 3D čipke na koži“ kaže Sposa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MODNA REVIJA VJENČANICA Hrvatske manekenke obukle vjenčanice

Kako bi mladenka izgledala besprijekorno, potrebno je i mnogo strpljenja. Osim strpljenja treba izdvojiti i mnogo novca. Kada se sve zbroji, mladenka na najvažniji dan svojeg života izdvoji oko 10 tisuća kuna. Mladoženja pak nešto manje.

A za prstenje koje ih taj dan spaja najčešće biraju bijelo zlato. Prodavačica Rene Krasnić Velicki, prodavačica istaknula je popust na cijenu istih. „Cijena najčešćeg prstena sa sajamskim popustom je oko 3 ipol tisuće kuna“ kaže Krasnić Velicki.

A kako bi za uspomenu imali zabilježene najbolje trenutke s vjenčanja, za to su zaslužni fotografi i snimatelji. Snimatelj i fotograf Novica Janković cijenu je procijenio na 5-6 tisuća kuna pa na više.

Svirači zaslužni za atmosferu mogu se pronaći već od 1200 eura. A mnogo novca ode i kroz želudac. Mladenačka torta stoji od 1000 kuna na više. A mnogi mladenci odlučuju se i na tečaj plesa.

Prošle je godine zaplesalo 20 tisuća i 300 parova. U 2016. zabilježen je najveći broj razvoda, 7 tisuća i 36. Od 2014., kada je na snagu stupio Zakon o životnom partnerstvu, vjenčala su se 262 istospolna para. U gradu na Dravi prošle je godine u bračnu luku uplovilo 935 parova, a svaki dan razveo se jedan par.

Ove godine u bračnu luku uplovit će i Marcel Fridl koji nam je otkrio koliko će on potrošiti na vjenčanje.“Deset tisuća eura, možda i oko 100 tisuća kuna za 300-tinjak ljudi“ kaže Fridl. Stolac plaća 190 kuna. U Slavoniji je to malo jeftinije, dok su u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku i više od 500 kuna.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr. Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene