Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zoološki vrt

Safari ugođaj u Osijeku: Posjetitelji smješteni u džip u dvorištu lava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Imate li hrabrosti ući u kavez s lavovima?! Od danas to je moguće u osječkom Zoološkom vrtu. Ondje lava više ne morate gledati samo preko žice.

Safari džip iz '72. godine trajno se parkirao u dvorište osječkog lava. Njegova su vrata otvorena svima. 'Vidite po mojoj opuštenosti da smo sigurni u ovom vozilu. Ono je samo po sebi predviđeno za safari', rekao je Dinko Bukvić Buljubašić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U prvom razredu FOTO: U kovčegu krijumčario bebe leoparda, pantera i medvjeda Slika nije dostupna 20 plastificiranih primjeraka VIDEO: Zavirite životinjama ispod kože

Za svaki slučaj vozilo je opasano i žicom pod naponom. 'To smo stavili da bi povećali sigurnost za posjetitelje, a i samim time da lavovi ne bi oštetili vozilo', rekao je Denis Vedelin, iz Zoološkog vrta u Osijeku.

>> Slon obavio nuždu pa pokazao turistima što misli o njima...

Na ovaj način Osječani žele svoj zoološki vrt učiniti što privlačnijim za posjetitelje. 'Ovo je jedinstvena prilika da se približite ovim zvijerima na vrlo interesantan način, koji još nije viđen u Hrvatskoj, pa čak ni u susjednim zemljama. Ovako nešto možete vidjeti jedino u San Diegu ili Vroclavu', kaže Tatjana Elez iz Unikoma u Osijeku.

U San Dijegu lava hrane na haubi vozila. Za takvo što Osječani još uvijek skupljaju hrabrost. Ili se drže one stare: ne diraj lava dok spava.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene