Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Puhovski o suđenju Sanaderu

'Sada se obraća Graniću, na Kosor će udariti kada dođe do Ine'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žarko Puhovski, profesor na Filozofskom fakultetu i bivši predsjednik HHO-a, prokomentirao je Sanaderovo obraćanje sudu.

'Bivši premijer se obraća javnosti i preko vijeća i mimo njega, polemizira o stavovima koji se u postupku nisu ni spomenuli. Zapravo, koristi priliku da se nakon godinu dana obrati javnosti', tvrdi Puhovski.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović CIPEK I PUHOVSKI ZA DNEVNIK.HR Politički analitičari o mogućoj novoj bombi s Pantovčaka: "Možda razlog leži i u ovome" Slika nije dostupna Optužio Jadranku Kosor SLUČAJ PLANINSKA 'Odluku o kupnji zgrade potpisala je Jadranka Kosor'

Dodaje kako je glavna stavka Sanaderove obrane činjenice da ne postoji dokaz da je on dobio novac. 'Kada dođe trenutak da se to dokaže, stvari će biti drugačije. Moguće je da je netko na najvišem nivou odlučio da Ivo Sanader nešto treba dobiti. On sam nije donosio bitne odluke, ali doađala su se curenja sa strane', rekao je Puhovski.

Istakao je kako Ivo Sanader u prvom redu šalje poruku Mati Graniću, bivšem ministru vanjskih poslova. 'Po mojem mišljenju, na Jadranku Kosor obrušit će se kada dođe od Ine, onda će po mojem sudu udariti na nju. To će vjerojatno biti nakon izbora, kada će stvari biti drugačije', tvrdi Puhovski.

Naglašava kako suđenje uživo ide u korist bivšem premijeru jer je govornički sposobniji od većine. 'Ono što u prvom nije ličilo na starog Sanadera jest činjenica da se želi smjestiti među ljude koji su nešto učinili u ratu za Hrvatsku. To nikada do sada nije činio, prikazivao se kao europski političar, nije se vezivao za domovinski rat. To sada uvlači u igru jer je pogođen što ga se dovodi u vezu s ratnim profiterstvom', zaključio je Žarko Puhovski.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene