Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatski proizvod u Ameriku

SAD kupio hrvatske strojeve za razminiranje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski proizvod može i u Ameriku. Veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj James Foley preuzeo je šest novih strojeva za humanitarno razminiranje koje je izradila tvrtka Doking, inače poznata po prototipu prvog hrvatskog elektromobila.

Isporuka je dio ugovora potpisanog 2004. godine u vrijednosti od 45 milijuna dolara, kojim je planirana isporuka ukupno 53 strojeva. U Dokingu su se pohvalili da je potpisani ugovor sada produljen na još dvije godine s obvezom isporuke još 16 novih strojeva.

Pročitajte i ovo Fortenova grupa Belje, Pik, Vupik i drugi Fortenova ispituje interes za prodaju važnog poslovnog područja: Bitno im je očuvati zaposlenost i tradiciju Ilustracija Jačanje sigurnosti Amerika odobrila prodaju još osam helikoptera Black Hawk Hrvatskoj

'Mi smo sretni što surađujemo s tvrtkom Doking u zadnjih šest godina i nastavit ćemo surađivati. I to je velika stvar raditi s njima i spašavati živote diljem svijeta. Zahvalni smo im na tome', rekao je Foley.

'U ovoj recesiji za nas je ovakav posao od životne važnosti. A reference i kvalitetu koju smo morali postići da bi zadovoljili isporuku ili traženu kvalitetu koju kupac traži nas je diglo na znatno viši nivo nego što smo navikli raditi ovdje u Hrvatskoj', rekao je Vjekoslav Majetić, iz Dokinga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene