Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Incident u Zadru

Djevojka kojoj je učenik na ruku žigosao slovo 'U' primila prijetnje smrću, otac sve prijavio policiji

Učenik u Zadru užarenim predmetom u obliku slova U žigosao kolegicu (Foto: Arif Sitnica/Zadarski.hr)
Učenik u Zadru užarenim predmetom u obliku slova U žigosao kolegicu (Foto: Arif Sitnica/Zadarski.hr) Foto: Arif Sitnica/Zadarski.hr
U zadarskoj Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi na Puntamici jučer je jedan učenik prvoga razreda srednje škole užarenim predmetom u obliku slova 'U' opekao i doslovno žigosao jednu školsku kolegicu i jednoga kolegu.

Djevojka je pretrpjela dvije opekotine na ruci, dok je mladić opečen po vratu, a kako javlja Zadarski list, sve ovo dogodilo se dok su bili u razredu, za vrijeme nastave.

Pročitajte i ovo Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće Centar za mlade Zadar - 3 u očekivanju Godota Sramotan primjer nebrige: U velebnu zgradu uložili šest milijuna eura, a zjapi prazna

"Taj učenik sjedio je iza mene u klupi u razredu te mi je nekakvim vrućim predmetom pritisnuo desnu ruku i napravio mi opekotinu u obliku slova 'U'. Imam još jednu opekotinu na ruci jer me opekao više puta, te je isto tako opekao još jednog dečka koji je sjedio do mene u klupi. Nakon što me opekao, rekao mi je: 'Sad imaš tetovažu i možeš se hvaliti da si ustaša'", ispričala je jučer za Zadarski list 15-godišnjakinja koja je u školu na sastanak s ravnateljem stigla s ocem A.S.

Djevojka je ispričala kako joj je kolega kazao kako je to napravio iz zezancije i  jer mu je bilo dosadno.

"Isprva nisam smjela reći profesorici što se dogodilo jer mi je jedna cura iz razreda zaprijetila da će me ozlijediti i objesiti ako ikome kažem jer se to radi drukerima. No kad smo došli na sat tjelesnog odgoja, tamo sam bila u odjeći kratkih rukava i profesorica je primijetila kako imam opekotinu na ruci te me upitala što je bilo. Tada sam rekla što se dogodilo te nas je sve skupa poslala kod pedagoginje, koja mi je namazala ruku i nazvala razrednicu",  ispričala je učenica koja je poslijepodne bila kod liječnice te joj je rečeno kako će trag ovoga žigosanja ostati zauvijek na koži.

Škola: "Nismo zvali policiju, već su se pomirili"

Otac djevojke kaže kako ga čudi da nitko iz škole nije zvao policiju ili Hitnu pomoć

"Imao sam već slučaj da je starija kći, koja je također išla u ovu školu, s nastave došla krvava kući te ni tada nitko nije zvao policiju ni Hitnu. Problem je u cijeloj školi. Zašto ne zovu Hitnu pomoć ili ne prijave policiji kad se dogode ovakve stvari? Ne razumijem što se događa u školi", rekao je otac, koji je najavio podizanje kaznene prijave.

Ravnatelj škole Jozo Dragić kazao je da škola nije zvala policiju odmah nakon događaja jer su se "učenici izmirili" nakon toga. 

"Incidenti se događaju"

Dodao je kako je na sastanak došla i policija te su i oni uzeli izjave svih uključenih u incident. Istaknuo je kako je riječ o lakšim tjelesnim ozljedama učenika.

"Ovo je velika škola, a posljednjih godina imamo jako puno učenika koji se školuju po posebnom programu i incidenti se događaju. Odmah za četvrtak sazvao sam razredno vijeće, na kojem ćemo odlučiti o pedagoškim mjerama prema učeniku, odnosno o sankcijama koje prema pravilniku slijede za ovakvo ponašanje, a to bi mogao biti čak i ukor pred isključenje", zaključio je ravnatelj Dragić.

Djevojka primila prijetnje

Otac djevojke u kratkom nam je telefonskom razgovoru potvrdio kako je, nakon što je priča izišla u javnost, njegova kći primila prijetnje smrću te trenutno podnosi prijavu u policiji.

Iz Zadarske policije tek su nam kratko potvrdili kako je postupak u tijeku.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene