Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premijerka Jadranka Kosor okupila je čelnike 30-ak braniteljskih Udruga. Pozvala je sve da presudu bez obzira kakva bila dočekaju mirno, te naglasila da prosvjedi i nemiri ne mogu ništa promijeniti. Na sastanku nisu bili organizatori prosvjeda koji ne odustaju od okupljanja na Trgu bana Jelačića.


'Kakva god presuda bila ona je prvostupanjska i treba je dočekati mirno i dostojanstveno', kazala je premijerka. 'Petak ćemo, još jedanput ponavljam, mirno i dostojanstveno sagledati sve činjenice jer iza 15. travnja dolazi i 16. Sve ćemo pratiti hladne glave i vrućeg srca kao i do sada'.

Vezani članci Slika nije dostupna Kakve li ironije: Pravima iz 'hrvatskog članka' koristili su se svi osim - Hrvatske! Slika nije dostupna Ekskluzivno: Za građane su presudom izjednačeni žrtva i agresor

Čelnici Udruga kažu kako je domovinaski rat bio pravedan i osloboditeljski, vjeruju da je obrana uspjela pobiti sve teze optužbe i da će presude biti pozitivne. 'Pridružit ćemo se naravno pozivu hrvatskih biskupa i molitvi za hrvatske generale, ali nećemo sudjelovati na bilo kojoj vrsti prosvjeda ili bilo kojim drugim aktivnostima vezano za taj događaj', kazao je Ivica Tolić, predsjednik Udruge gardijskih brigada.

Na sastanku nisu bilo predstavnici Udruga koji organiziraju prosvjede. Premijerka kaže: 'Da su zatražili sastanak ja bih rado pristala na to. Koliko znam iza tog manje stoje Udruge, a više pojedinci. Svatko tko želi prosvjedovati protiv bilo čega i u ime čega ima na to pravo. No, u slučaju svakog prosvjeda se treba pitati može li se prosvjedom doći do cilja', kazala je Kosor.

Jedan od organizatora prosvjeda Željko Sačić tvrdi da ne odustaju od okupljanja na središnjem zagrebačkom trgu. 'Njima odgovara šutnja, njima odgovaraju prijetnje, oni plaše hrvatski narod s floskulom da prosvjed ništa ne rješava. Zašto? Da svoje fotelje sačuvaju i da sačuvaju tragove svojih zlodjela. Mi želimo istinu i do istine ćemo doći kroz prosvjede', kazao je Sačić.

Članovi Udruga pozivaju sve građane da za vrijeme izricanja presude zastanu na pet minuta kako bi i na taj način odali poštovanje trojici hrvatskih generala.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju