Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bebić najavio javnu raspravu

Saborskim zastupnicima uskoro niže plaće?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnici od veljače bi mogli imati manje plaće. Nakon što su si slovenski zastupnici skresali primanja, a rasta plaće odrekao se i ministar zdravstva Darko Milinović, predsjednik Sabora Luka Bebić najavio je javnu raspravu o tom pitanju.

Bebić vjeruje da će se sve stranke složiti s kresanjem plaća. Još se međutim ne zna koliko će ono biti. Čeka se model desetak zemalja s kojima se žele usporediti. Podsjetimo, prosječna plaća saborskog zastupnika je 16.000 kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija 1,63 milijarde eura Počela je isplata novih plaća za zaposlene u javnoj upravi: Objavljeno i koliko su veće Slika nije dostupna 'To je bila samo mala nepreciznost' Bebić: Ispričavamo se ako inzistirate

>> Mjesečni troškovi četveročlane obitelji 1.300 kuna viši nego zarada

Saborske klupe jutros su bile prazne, no papiri ih već čekaju. Špica počinje za osam dana i treba donijeti odluku o kresanju vlastitih plaća. 'Postoji raspoloženje da se o tome raspravi. da saborski zastupnici prihvate jedan razuman stav o tom pitanju', rekao je Luka bebić, predsjendik Sabora.

Saborski zastupnici imaju pravo na imunitet te povlaštenu mirovinu od 9 do 13 tisuća kuna. Besplatno se voze brodovima, avionima i autobusom, a snose im se troškovi prijevoza osobnim automobilom. Oni iz udaljenijih mjesta imaju pravo na podstanarstvo za koje plaćaju simobličnu cijenu. Uz sve to, jedna trećina redovno nije na svom radnom mjestu. Bebić uvjerava da suglasnost klubova za niže plaće već ima, navodno čeka samo rezultate iskustava drugih, sličnih zemalja koje su primanja prilagodile financijskoj krizi. Ako i dođe do rezanja plaća, biti saborski zastupnik i dalje je jedan od najunosnijih poslova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene