Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Profesorica engleskog jezika i književnosti Sanja Perinić Švorinić opisala je susret koji je imala sa saborskim zastupnikom Ivanom Kirinom.


Profesorica engleskog jezika i književnosti Sanja Perinić Švorinić, ujedno i urednica portala Rijeka danas, opisala je neugodno situaciju koju je, kaže, imala s Ivanom Kirinom, liječnikom i saborskim zastupnikom, članom HSP dr. Ante Starčević.

Vezani članci Franjo Lucić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Saborski zastupnik Franjo Lucić (HDZ) vozio pripit, policija mu zabranila upravljanje vozilom Slika nije dostupna ''Bez povjerenja stranačkog vodstva ne mogu obavljati tako važnu funkcije''

Priča ide ovako. Nakon što je kod predsjednika Županijskog suda u Rijeci 15-ak stalnih sudskih tumača položilo prisegu, morali su obaviti formalnoti oko imenovanja. Jedan po jedan ulazili su u sobu broj 4 kod službenice suda koja im je objašnjavala daljnje korake, deponirala potpise i mjerila promjere pečata koji prema Pravilniku o radu stalnih sudskih tumača mora biti 38 milimetara.

U jednom trenutku stigao je spomenuti zastupnik.

'U crnoj košulji i s vječno ozbiljnim izrazom lica, u pratnji jedne žene i još jednog muškarca u crnoj košulji. Iznenađeni redom na čijem su se kraju našli otišli su u sobu tajnice predsjednika Županijskog suda, nakon čega ih je ona preko reda, mimo 15-ak sudskih tumača, uvela u sobu broj 4. Na ciničan upit: 'Idete li vi to preko reda?' vječito ozbiljni gospodin u crnoj košulji rekao je: 'Ne idem! Samo slijedim gospođu'. Gospođa tajnica uvela je društvance u sobu broj 4, a na pitanje zašto su crnokošuljaši ušli preko reda odgovorila je: 'Oni su doktori! Moraju operirati!' A mi ostali smo (samo) profesori jezika, prevoditelji i poduzetnici i (samo) moramo predavati, prevoditi i voditi svoje biznise?', napisala je Perinić Švorinić.

Zastupnik je izašao nakon 10-ak minuta, piše autorica koja ga je u prolazu upitala zašto je ušao preko reda.

'Ostao je vidno zatečen mojim pitanjem. Izgledalo je kao da cijeli život svuda ulazi preko reda i baš danas ga je netko prvi put upitao zašto. Na moje pitanje odgovorio je: 'Je li znate vi tko sam ja?'. Ja sam odgovorila protupitanjem: 'Znate li vi tko sam ja?' On je ponovio: 'Znate li vi tko sam ja? Moje ime i prezime svi znaju?' na što sam ja odgovorila: 'E pa sad ćete i vi znati moje', opisala je događanja Perinić Švorinić.

'Tako smo se u hodniku na 3. katu Županijskog suda upoznali gospodin u crnoj košulji Ivan Kirin, liječnik i novopečeni saborski zastupnik u novom sazivu Hrvatskog (državnog?) sabora, koji je izabran s koalicijske liste HDZ-a, inače član Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević, i ja, Sanja Perinić Švorinić, profesorica engleskog jezika i književnosti, suvlasnica centra za strane jezike u Rijeci i urednica portala Rijeka danas', dodala je.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju