Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prepoznajete li ga?

Saborski zastupnik nakon ulaska preko reda: 'Znate li vi tko sam ja? Moje ime i prezime svi znaju?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Profesorica engleskog jezika i književnosti Sanja Perinić Švorinić opisala je susret koji je imala sa saborskim zastupnikom Ivanom Kirinom.

Profesorica engleskog jezika i književnosti Sanja Perinić Švorinić, ujedno i urednica portala Rijeka danas, opisala je neugodno situaciju koju je, kaže, imala s Ivanom Kirinom, liječnikom i saborskim zastupnikom, članom HSP dr. Ante Starčević.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dobio i kaznu od 1000 kuna Saborski zastupnik Franjo Lucić (HDZ) vozio pripit, policija mu zabranila upravljanje vozilom Slika nije dostupna PALA PRVA OSTAVKA U SDP-u ''Bez povjerenja stranačkog vodstva ne mogu obavljati tako važnu funkcije''

Priča ide ovako. Nakon što je kod predsjednika Županijskog suda u Rijeci 15-ak stalnih sudskih tumača položilo prisegu, morali su obaviti formalnoti oko imenovanja. Jedan po jedan ulazili su u sobu broj 4 kod službenice suda koja im je objašnjavala daljnje korake, deponirala potpise i mjerila promjere pečata koji prema Pravilniku o radu stalnih sudskih tumača mora biti 38 milimetara.

U jednom trenutku stigao je spomenuti zastupnik.

'U crnoj košulji i s vječno ozbiljnim izrazom lica, u pratnji jedne žene i još jednog muškarca u crnoj košulji. Iznenađeni redom na čijem su se kraju našli otišli su u sobu tajnice predsjednika Županijskog suda, nakon čega ih je ona preko reda, mimo 15-ak sudskih tumača, uvela u sobu broj 4. Na ciničan upit: 'Idete li vi to preko reda?' vječito ozbiljni gospodin u crnoj košulji rekao je: 'Ne idem! Samo slijedim gospođu'. Gospođa tajnica uvela je društvance u sobu broj 4, a na pitanje zašto su crnokošuljaši ušli preko reda odgovorila je: 'Oni su doktori! Moraju operirati!' A mi ostali smo (samo) profesori jezika, prevoditelji i poduzetnici i (samo) moramo predavati, prevoditi i voditi svoje biznise?', napisala je Perinić Švorinić.

Zastupnik je izašao nakon 10-ak minuta, piše autorica koja ga je u prolazu upitala zašto je ušao preko reda.

'Ostao je vidno zatečen mojim pitanjem. Izgledalo je kao da cijeli život svuda ulazi preko reda i baš danas ga je netko prvi put upitao zašto. Na moje pitanje odgovorio je: 'Je li znate vi tko sam ja?'. Ja sam odgovorila protupitanjem: 'Znate li vi tko sam ja?' On je ponovio: 'Znate li vi tko sam ja? Moje ime i prezime svi znaju?' na što sam ja odgovorila: 'E pa sad ćete i vi znati moje', opisala je događanja Perinić Švorinić.

'Tako smo se u hodniku na 3. katu Županijskog suda upoznali gospodin u crnoj košulji Ivan Kirin, liječnik i novopečeni saborski zastupnik u novom sazivu Hrvatskog (državnog?) sabora, koji je izabran s koalicijske liste HDZ-a, inače član Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević, i ja, Sanja Perinić Švorinić, profesorica engleskog jezika i književnosti, suvlasnica centra za strane jezike u Rijeci i urednica portala Rijeka danas', dodala je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene