Odbor za informiranje, informatizaciju i medije (Foto: Patrik Macek/Pixsell)
Odbor za informiranje, informatizaciju i medije (Foto: Patrik Macek/Pixsell) Foto: Patrik Macek/Pixsell

Saborski odbor za informiranje, informatizaciju i medije oštro je osudio prijetnje i napade na hrvatske novinare.


Saborski odbor za informiranje, informatizaciju i medije oštro je osudio napade na sve hrvatske novinare, potaknut nedavnim prijetnjama i napadima na pojedinačne hrvatske novinare. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Vezani članci Nizozemska policija (Foto: AFP) VIDEO Užas u Nizozemskoj: Samostrelom s balkona pucao po ljudima, ubio dvoje. Policija ranila napadača Sjednica Vlade HND o napadu vladajućih na medije: "Ovolika količina nepotkrijepljenih tvrdnji ne samo da je sramotna, nego je i opasna"

"Odbor za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskog sabora oštro osuđuje sve napade na novinare i prijetnje koje su im upućene te poziva nadležna tijela RH da hitno i temeljito istraže sve činjenice vezane za takvo djelovanje kako bi počinitelji bili primjereno sankcionirani.

Podjednako oštro osuđujemo i netoleranciju, prijetnje i govor mržnje spram političkih neistomišljenika koji se sve više šire javnim prostorom - neovisno iz kojeg ideološkog spektra dolazili.

Sloboda mišljenja i izražavanja te političkog djelovanja zajamčene su Ustavom Republike Hrvatske, međunarodnim ugovorima i pozitivnim zakonskim propisima zajedno s ostalim građanskim i ljudskim pravima i kao takve su jamstvo istinske demokracije", stoji u priopćenju.