Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Sada nema nadzora nad financijskim poslovanjem'

Saborski klubovi oprečnog stava o zakonu o HRT-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski su klubovi danas iznijeli posve oprečne stavove vezane uz prijedlog novog zakona o Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) - oporba tvrdi da će novi zakon HRT pretvoriti u državnu televiziju, dok su vladajući uvjereni da je riječ o odgovoru na loš postojeći zakon i da će se osnažiti i afirmirati HRT kao neovisan i stabilan javni servis.

SDP-ovca Tončija Vujića brine predloženo smanjivanje pristojbe HRT-a na 60 kuna. '300 milijuna manje u poslovnoj godini, ja ne znam što to znači i tko će preuzeti na sebe tu odgovornost', rekao je Vujić.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik i suradnici Reakcije na Schmidtovu odluku Predstava za javnost ili razlog za brigu? Parlament Republike Srpske usvojio nacrt zakona koji bi im davao znatno veće slobode Slika nije dostupna Na štetu komercijalnih medija Zakon o HRT-u: I dalje reklame, i dalje obvezna pretplata

>> Zakon o HRT-u: I dalje reklame, i dalje obvezna pretplata

IDS-ovac Damir Kajin takvo smanjivanje pretplate smatra pokušajem discipliniranja HRT-a.'Tvrdim da je bit zapravo politički diktat - ili ćete biti naš servis, ili nećete biti ničiji', rekao je.

Suzana Bilić Vardić (HDZ) odbacila je Kajinovu tvrdnju da će smanjenje pretplate izazvati kaos na javnoj televiziji, jer je, tvrdi, tamo je sad kaos, kojem Programsko vijeće nije doraslo i ne može ga riješiti.

Dio oporbenih zastupnika smatra da je novi zakon predložen zbog interesa komercijalnih televizija, a HDSSB-ovac Boro Grubišić boji se da će se HRT 'pretvoriti u javni servis kakav je bio Vjesnik'.

Silvano Hrelja (HSU) boji se da je istodobno donošenje novog zakona o HRT-u i smanjenje pretplate 'politički trik kojim se sprema velika čistka na HRT-u'.

'Vladi odano v.d Ravnateljstvo dobilo je placet za masovna otpuštanja na HRT-u', tumači Hrelja.

Frano Matušić (HDZ) ističe, pak, da je HRT 'jedina institucija u hrvatskoj koja dobiva 2 milijarde kuna javnih sredstava, a nema nikakav nadzor nad financijskim poslovanjem'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene