Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MALA NOĆNA RASPRAVA

Sabor  do kasno u noć raspravljao o ustaškom pozdravu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski sabor završio je u noći s četvrtka na petak raspravu o SDP-ovoj interpelaciji o radu Vlade RH radi njezinog nečinjenja u vezi s učestalom zlouporabom ustaškog pozdrava "Za dom spremni" koji su u HDZ-u odbacili.

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek (HDZ) je u ime Vlade u zaključnom obraćanju rekla kako Vlada nema dileme oko toga da se prepoznaju i osude totalitarni i nedemokratski režimi i postupati u skladu s Ustavom.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Ivan Penava Iz minute u minutu Je li HDZ blizu dogovora s DP-om? Grbin otkrio tko mu je sve dao podršku, analitičar o Milanoviću: "Napravio je grešku" Tonino Picula, zastupnik u EU parlamentu Kriva taktika Picula otvoreno o Milanovićevoj sudbini: "Potrebna je promjena na Pantovčaku"

U vezi s HOS-ovom pločom postavljenom u Jasenovcu, istaknula je kako njome nije komemoriran režim, nego žrtve poginule u Domovinskom ratu. Za razliku od prethodnih Vlada ova je formirala vijeće koje je donio dokument kao temelj za daljnje djelovanje i s kojim je postignut konsenzus, rekla je. Treba nastaviti istraživanje svih žrtava u 20. stoljeću, dodala je.

U ime predlagatelja Bojan Glavašević (SDP) ustvrdio je kako Hrvatsku još čeka demokratsko odrastanje i da se trebaju poštivati doneseni zakoni, a osvrnuo se i na istup HDZ-ovog zastupnika Petra Škorića koji je napao pučku pravobraniteljicu Loru Vidović jer je upozorila na Vlaidno toleriranje povijesnog revizionizma.

Joško Klisović (SDP), također u ime predlagatelja, istaknuo je kako je potrebno brzo i odlučno Vladino djelovanje, a što, kako je rekao, premještanje HOS-ove ploče s pozdravom Za dom spremni iz Jasenovca u Novsku nije. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene