Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Više nije zaštićen

Sabor s 95 glasova skinuo imunitet zastupniku HDSSB-a Ivanu Drmiću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na teret mu se stavljaju udruživanje radi počinjenja kaznenog djela i lažno prijavljivanje.

Sabor je sa 95 glasova za ,dva suzdržana i jednim glasom protiv udovoljio zahtjevu DORH-a i USKOK-a i prijedlogu MIP-a te skinuo imunitet zastupniku Ivanu Drmiću (HDSSB) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo udruživanja za počinjenje kaznenih djela i kaznenog djela lažnog prijavljivanja.

Pročitajte i ovo Hrvatski sabor Mimo plaće Saborski zastupnici u tri mjeseca potrošili 247.000 eura: Na jedno je otišlo najviše novca Slika nije dostupna Osuđeni hrvatski zastupnici Da, prekršili su zakon. Ali svejedno ostaju u Saboru!

Tome je prethodila rasprava u kojoj je sudjelovo samo Dinko Burić (HDSSB) koji je ustvrdio da cjelokupno članstvo HDSSB-a stoji uz glavnog tajnika stranke Drmića dajući mu potporu. 'Za razliku od onih koji su hrvatske generale 'locirali, identificirali,uhitili i transferirali' članstvo HDSSB-a neće se odreći svojih heroja', nastavio je Burić,dodajući da među herojima posebno mjesto ima utemeljitelj HDSSB-a Branimir Glavaš.

Tako je, kaže, Ivan Drmić vođen željom da pomogne žrtvi političkog progona i sam postao žrtvom i to besprimjerne prijevare. 'I nakon što je Drmić shvatio o čemu se radi i cijeli slučaj prijavio policiji ,ista ta policija , DORH i USKOK umjesto da rasvijetle prijevaru podižu optužnicu protiv žrtve prijavare', naglašava Burić i tvrdi da je to moguće samo u Hrvatskoj.

Ovdje se ne radi o nikakvom pokušaju podmićivanja sudaca Vrhovnog suda već je riječ o najobičnijoj montiranoj političkoj optužnici - nastvlja Burić i dodaje kako su sami suci Vrhovnog suda negirali bilo kakav pokušaj podmićivanja. A u ostalom,nastvalja Burić, tko bi i zbog čega pokušao pdomiti suce nkon što je već bilo objavljeno da je Vrhovni sud donio presudu Branimiru Glavašu.

Podsjetimo, Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) jednoglasno je jutros predložilo Saboru usidanje imuniteta zastupniku Ivanu Drmiću (HDSSB) na zahtjev Državnog odvjetništva i USKOK-a zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo udruživanja za počinjenje kaznenih djela i kaznenog djela lažnog prijavljivanja. Za tu odluku glasovao je i sam Drmić koji je član MIP-a. U izjavi novinarima kazao je da je podigao ruku za skidanje svog imuniteta jer mi je osobno u interesu, poslije svih neistina i laži koje su pojedini mediji objavljivali zadnjih godinu dana, da se dozna prava i cjelovita istina.

'Branit ću se pred sudom, nastavio je Drmić te dodao da je to dokaz da su svi pred zakonom jednaki. Jedno ne zna, kaže, što su državna tijela radila posljednjih godinu dana. Fingirali su ovu istragu od dana njegove prijave policiji cijelog slučaja', kaže Drmić. Na sjednici nije bilo rasprave, a Drmić je dodao da je sve u fazi istrage pa ne može ulaziti u sam predmet.

Mandat se zastupniku skida radi kaznenog postupka, i to na zahtjev DORH-a i USKOK-a zbog udruživanja radi počinjenja kaznenog djela te lažnog prijavljivanja -pojasnio je predsjednik MIP-a Damir Sesvečan. A član Predsjedništva HDSSB-a i saborski zastupnik Dinko Burić rekao je kako stranka stoji uz Drmića te da odbacuje sve optužbe protiv njega. Tvrdi da Drmić nije počinitelj nikakvog kaznenog djela nego žrtva bezobzirne prijevare. 'Ova optužnica nastavak je političko-policijskog progona čelništva HDSSB-a pod dirigentskom palicom još uvijek vladajuće stranke i u režiji HDZ-ova represivnog aparata i političke marionete Mladena Bajića', rekao je Burić. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene