Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski je sabor jutros nastavio rad raspravom o Vladinu prijedlogu Zakona o javno-privatnom partnerstvu, koji bi trebao potaknuti poduzetničku inicijativu i razvoj jedinica lokalne samouprave.


Državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva Tamara Obradović-Mazal uvodno je naglasila da je riječ o zakonu kojim će se zaokružiti regulativa u području javnih nabava.

Vezani članci Sabornica U Saboru o izmjenama zakona o prekidu trudnoće: "Nije isto kada nastaje ljudski život i kada nastaje ljudska osoba" Slika nije dostupna Sunčani Hvar u privatnom vlasništvu?

Izvijestila je i da je, u odnosu na prvo čitanje proširena definicija javnog partnera, unutar kojega može biti više tijela s javnim ovlastima.

Ojačana je odredba o uvidu javnosti u projekte, a smanjen broj mišljenja koje treba pribaviti.

>> Sabor zabranio pušenje

Ojačana je uloga Ministarstva financija koje mora odobriti projekt u javnom-privatnom partnerstvu, a skraćeni rokovi u kojima projekte u pojedinim fazama odobrava Agencija za javno-privatno partnerstvo.

Tamara Obradović-Mazal zastupnike je pozvala da dopuste da se razvije praksa javno-privatnog partnerstva, u kojoj će se procijeniti učinci zakona i potreba za eventualnim izmjenama.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju