Sjednica Sabora (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Sjednica Sabora (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatski sabor ulazi u drugi tjedan rada u kojem bi trebao raspraviti Vladin prijedlog porezne reforme, odnosno paket izmjena i dopuna devet zakona koji se tiču poreza, a koje će Sabor danas uvrstiti u dnevni red.


Treći je to krug poreznog i administrativnog rasterećenja u okviru porezne reforme koja je započela krajem 2016., s primjenom 2017. godine.

Vezani članci Sabor (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Sabor izglasao četvrti krug porezne reforme, evo koje su promjene Ministar financija Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr) Ministar Marić predstavio četvrti krug porezne reforme: Doznajte tko bi mogao biti potpuno oslobođen poreza na dohodak

Među zakonima koji bi se trebali naći u saborskom dnevnom redu su i izmjene Zakona o porezu na dodanu vrijednost kojima je predviđeno proširenje primjene snižene stope PDV-a od 13 posto od 2019. na dječje pelene, isporuku živih životinja, mesa i jestivih klaoničkih proizvoda, ribe i rakova, mekušaca i ostalih vodenih beskralježnjaka, jestivog povrća, korijena i gomolja, voća i orašastih plodova te isporuku jaja, kao i smanjenje opće stope poreza na dodanu vrijednost (PDV-a) na 24 posto od 2020.

U poreznom paketu su i izmjene Zakona o porezu na promet nekretnina, zakona o porezu na dobi i na dohodak, izmjene i dopune Općeg poreznog zakona itd. (Hina)