Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski sabor završio je raspravu o Vladinu zakonskom prijedlogu da se broj ureda državne uprave sa sadašnjih dvadeset smanji na pet, kraj sjednice dočekalo je svega šest zastupnika.


U nazočnosti svega šestorice zastupnika, Hrvatski sabor završio je raspravu o Vladinu zakonskom prijedlogu da se broj ureda državne uprave sa sadašnjih dvadeset smanji na pet.

Vezani članci Sabor Oporba oštro protiv kažnjavanja građana: "Ako će se ljudima zabranjivati stvari koje su inače normalne, onda smo u izvanrednom stanju" Arsen Bauk Bauk se ponudio vježbati matematiku s djecom koja ne idu na vjeronauk

Taj prijedlog, formaliziran kroz izmjene Zakona o sustavu državne uprave, saborska je oporba protumačila kao najavu teritorijalnog preustroja države, zamjerajući Vladi da to čini 'ad hoc', parcijalno i bez analize učinaka. Predložene izmjene mogu, a ne moraju biti najava teritorijalnog ustroja, rekao je u Saboru ministar uprave Arsen Bauk.

Reakcije na pad BDP-a: 'Nesposobni su i autistični'

Vlada vjeruje da će manji broj ureda omogućiti učinkovitiju raspodjelu poslova i određene financijske uštede. Pet državnih ureda mjesno bi bili nadležni za područje više županija, pa bi tako postojali uredi za središnju i za sjeverozapadnu Hrvatsku, za Slavoniju i Baranju, za Istru, Hrvatsko primorje, Gorski kotar i Liku te za Dalmaciju.

Hrvatski Sabor je prihvatio izmjene Zakona o radu

Uz predsjedavajućeg Milorada Batinića (HNS), kraj rasprave i ovotjednog zasjedanja dočekali su trojica HDZ-ovaca Ante Babić, Branko Bačić i Ivan Šuker te dvojica SDP-ovaca Dražen Pandek i Boris Kovačić. Ostali zastupnici 'razbježali' su se nakon glasovanja.

Hrvatski sabor zasjedanje nastavlja u srijedu, raspravom o prijedlogu zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama u prvom čitanju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook