Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobio većinu glasova

Sabor donio novi obiteljski zakon: Izvanbračni partneri moći će posvajati djecu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Davor Bernardić, koji se već izjasnio da je protiv Linićevog izbacivanja ponovio je svoj stav kako bilo kakva izbacivanja nikome nisu ništa dobro donijela. 'Kao što je rekao Ivan Pavao II., mržnju se može pobijediti samo ljubavlju', poručuje Bernardić.

Hrvatski sabor većinom je glasova danas donio novi obiteljski zakon, a Vlada je prihvatila amandman klubova SDP-a i HNS-a kojim se izvanbračne zajednice u pogledu imovinskih i osobnih odnosa, prava i obveza stavljaju u jednak položaj s bračnim zajednicama.

Pročitajte i ovo Fotograija uoči konstituiranja Sabora uoči sjednice sabora Kakva fotka: Na njoj su svi (iako ih možda nećete prepoznati), samo njega nema Prisega Krešimira Ačkara "Netko se uključio" VIDEO Ovo je podiglo atmosferu, smijeh je odzvanjao sabornicom: "Triput je triput!"

 

Tako će i izvanbračni partneri ubuduće moći posvajati djecu.

Sabor o godišnjem izvješću za obranu za 2013.

Nakon brojnih kritika da je preniska granica od 14 godina nakon koje dijete može samostalno dati pristanak za lakše medicinske zahvate, Vlada je svojim amandmanom tu granicu podigla na 16 godina.

Većina je prihvatila i novi zakon o udrugama, a Vladinim amandmanom utvrđeno je da bar jedan od osnivača udruge mora biti punoljetna osoba kojoj nije oduzeta poslovna sposobnost. (Hina)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene