Predsjednik Sabora Gordan Jandroković (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Predsjednik Sabora Gordan Jandroković (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatski sabor dopunio je u četvrtak dnevni red oporbenim prijedlogom za izglasavanje nepovjerenja ministru uprave Lovri Kuščeviću.


Dnevni red sjednice dopunio sam prijedlogom za pokretanje pitanja povjerenja ministru Lovru Kuščeviću, koji su podnijela 43 zastupnika, izvijestio je zastupnike predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Vezani članci Lovro Kuščević (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Sabor potvrdio skidanje imuniteta Kuščeviću Davor Ivo Stier (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Stier: "Ne treba nikoga cipelariti, važan je svaki član HDZ-a i svatko može dati svoj doprinos"

Oporba traži izglasavanje nepovjerenja Kuščeviću jer je "tijekom obnašanja dužnosti načelnika općine Nerežišća, a potom ministra pokazao da mu zaštita javnog interesa nije bitna i svoje je privatne, imovinske interese kontinuirano stavljao ispred javnih te zlouporabom položaja na kojima se nalazio ostvario milijunsku imovinsku korist".

Za postupanje ministra uprave kažu da je duboko nemoralno, nedostojno dužnosti koju obnaša i protivno prisezi koju je dao.

SDP-ovcima su se u tom zahtjevu pridružili zastupnici HSS-a, GLAS-a, Kluba nezavisnih zastupnika te zastupnici SNAGA-e Goran Aleksić i Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović.

Vlada je o prijedlogu dužna očitovati se u roku osam dana od dana uvrštavanja prijedloga u saborski dnevni red.

Raspravljati i glasati o povjerenju ne može se prije isteka sedam dana od dana podnošenja prijedloga Saboru, a mora najkasnije u roku od 30 dana od dana dostave prijedloga Saboru. (Hina)