Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže povlačenje odluke

Donosimo tekst deklaracije protiv puštanju Šešelja na slobodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski sabor u srijedu je sjednicu nastavio raspravom o tekstu Deklaracije kojom se osuđuje puštanje iz haaškog pritvora optuženika za ratne zločine Vojislava Šešelja kojom traži povlačenje takve odluke.

Deklaracija u vezi s odlukom Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju o privremenom puštanju optuženika Vojislava Šešelja na slobodu, kako se zove službeno zove taj dokument, usuglašena je u utorak u Saboru.

Pročitajte i ovo Dalija Orešković i Majda Burić između Orešković i HDZ-a VIDEO Obračun u Saboru: "Mislite li da su branitelji za to ginuli, bando lopovska? I moji su roditelji glasali za HDZ, neka im Bog oprosti" Dio oporbe napustio sabornicu - 2 Otišli prije glasanja VIDEO Burna rasprava zbog spornog zakona, dio oporbe napustio sabornicu: "AP krpicu želite prikriti iza leđa žrtava nasilja"

Sudsko vijeće Haškog suda odlučilo je 7. studenoga Šešelja privremeno pustiti na slobodu zbog pogoršanja zdravstvenog stanja, nakon što se rak debelog crijeva proširio na jetru.

Sabor usuglasio deklaraciju: 'Šešelj i dalje zagovara i širi mržnju!'

Od kada se 12. studenoga vratio u Beograd, Šešelj ne prestaje s ratnom retorikom i zazivanjem Velike Srbije.

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović zbog toga je napisao pismo predsjedniku Haškog suda Theodoru Meronu, označivši slučajeve Vojislava Šešelja i Slobodana Miloševića, koje je Haški sud optužio za ratne zločine, ali nije i dovršio suđenja, kao poraz pravde i međunarodnog prava jer građani gube povjerenje u međunarodno sudovanje.

Istaknuo je i kako Šešeljeva retorika, odnosno činjenica da se na privremenoj slobodi nastavio baviti politikom, znači kršenje uvjeta privremenog puštanja iz haškog pritvora. Potom su se i klubovi zastupnika u Hrvatskom saboru u tom smislu dogovorili donijeti deklaraciju. (Hina)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene