Željko Sabo (Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL)
Željko Sabo (Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL) Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL

Bivši gradonačelnik Vukovara Željko Sabo izabran je za novog predsjednika vukovarskog SDP-a na unutarstranačkim izborima održanim u subotu čime se Sabo ponovno aktivno vratio u politiku nakon što je 2015. proveo sedam mjeseci u zatvoru zbog pokušaja podmićivanja nekadašnje vijećnice HDZ-a u Gradskom vijeću Vukovara Marije Budimir.


Željko Sabo je na unutarstranačkim izborima pobjedio potpredsjednika vukovarskog SDP-a i tajnika vukovarsko-srijemske organizacije SDP-a Darka Buljana koji mu je bio i jedini protukandidat.

Vezani članci Arsen Bauk u sabornici (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Bauk: "Vukovarski prosvjed je opravdan, osim ako ne služi kao pritisak na sudove" Željko Sabo (Foto: Dnevnik.hr) Iz politike u zatvor i natrag: Hrvati političare vole i kad podmićuju, izvlače milijune ili im sude za ratne zločine

Zbog ponovnog dolaska Sabe na dužnost predsjednika vukovarskog SDP-a, ostavku na sve funkcije u stranci podnio je predsjednik vukovarskog Foruma mladih SDP-a Dejan Gemeri poručivši kako ne može surađivati s novoizabranim vodstvom.

"Budući da ne želim nikakvu suradnju s novim rukovodstvom ni dana nakon što je izabrano, podnosim neopozivu ostavku na sve funkcije unutar SDP-a Vukovar, pa tako i na mjesto predsjednika Foruma mladih SDP-a Vukovar", izvijestio je Gemeri.

Na mjestu predsjednika vukovarskog SDP-a Sabo je zamjenio Gorana Bošnjaka. (Hina)