Željko Sabo (Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL)
Željko Sabo (Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL) Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL

Bivši gradonačelnik Vukovara Željko Sabo izabran je za novog predsjednika vukovarskog SDP-a na unutarstranačkim izborima održanim u subotu čime se Sabo ponovno aktivno vratio u politiku nakon što je 2015. proveo sedam mjeseci u zatvoru zbog pokušaja podmićivanja nekadašnje vijećnice HDZ-a u Gradskom vijeću Vukovara Marije Budimir.


Željko Sabo je na unutarstranačkim izborima pobjedio potpredsjednika vukovarskog SDP-a i tajnika vukovarsko-srijemske organizacije SDP-a Darka Buljana koji mu je bio i jedini protukandidat.

Vezani članci Željko Sabo i Mislav Bago - 1 Željko Sabo o zahtjevu novog šefa SDP-a i svojoj sudbini u stranci: "Moj primjer, zašto sam osuđen, trebao bi biti našoj stranci jedan ogledan primjer političke likvidacije" Željko Sabo (Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL) Sabo pozvao na smirivanje političkih tenzija: "Ne slušaju se Tuđmanove pomirbene riječi"

Zbog ponovnog dolaska Sabe na dužnost predsjednika vukovarskog SDP-a, ostavku na sve funkcije u stranci podnio je predsjednik vukovarskog Foruma mladih SDP-a Dejan Gemeri poručivši kako ne može surađivati s novoizabranim vodstvom.

"Budući da ne želim nikakvu suradnju s novim rukovodstvom ni dana nakon što je izabrano, podnosim neopozivu ostavku na sve funkcije unutar SDP-a Vukovar, pa tako i na mjesto predsjednika Foruma mladih SDP-a Vukovar", izvijestio je Gemeri.

Na mjestu predsjednika vukovarskog SDP-a Sabo je zamjenio Gorana Bošnjaka. (Hina)