Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povećanje plaće

Sabo: Plaća mi je veća da bude u skladu sa zakonskim odredbama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Plaća gradonačelnika Vukovara do odluke Gradskog vijeća o povećanju bila je ista kao plaća bivše gradonačelnice Zdenke Buljan (HDZ), a povećana je da bi se uskladila sa zakonskim odredbama i plaćom vinkovačkog gradonačelnika, ustvrdio je vukovarski gradonačelnik Željko Sabo (SDP) na konferenciji za novinare sazvanoj nakon što su mu čelnici gradskog HDZ-a i HSP-a dr. Ante Starčević jučer poručili kako 'nije moralno sebi podizati plaću i istodobno tražiti pomoć iz cijele Hrvatske, pa i samih Vukovaraca'.

Sabo je pojasnio kako je do povećanja plaće došlo zbog usklađivanja sa zakonskim odredbama pri čemu je plaća gradonačelnika Vukovara i njegovih zamjenika usklađena s onom gradonačelnika Vinkovaca, a mogla je, kako je rekao, biti i veća budući da je Vukovar sjedište županije.

Pročitajte i ovo Obljetnica pogibije 12 redarstvenika u Borovu Selu - 1 "Nema ih niti jedne godine" Mlinarić se na obljetnici masakra u Borovu selu žestoko obrušio na SDSS, a Culej otkrio po čemu pamti ubijenog brata Predrag Mišić (Foto: Anamaria Batur/Dnevnik.hr) PREDRAG MIŠIĆ Tko je Srbin kojeg DP želi za ministra branitelja? Branio je Vukovar od agresora, a 2014. godine razbio je ćiriličnu ploču

'Ne prihvaćam da sam manje vrijedan od gradonačelnika Vinkovaca, treba poštivati sebe da bi poštivao druge i ne stidim se reći kolika mi je plaća', poručio je rekavši kako je njegova neto plaća do sada iznosila oko 13, a nakon povećanja bit će oko 15.000 kuna.

'Netočni su navodi iz HDZ-a kako sam si po preuzimanju dužnosti gradonačelnika povećao plaću, no nemojte sumnjati kako je neću zaraditi, jer moj radni dan traje 14 do 16 sati. Istodobno, ni ja niti moji zamjenici i pročelnici nemamo plaćene prekovremene sate, premda naše radno vrijeme ne završava u 15 sati, već radimo koliko je potrebno', kazao je Sabo.

Zamoljen da prokomentira najave kako će dio uposlenika gradske uprave biti otpušten, odgovorio je kako je u novom ustroju gradske uprave po CAF modelu šest uposlenika ostalo neraspoređeno te će, ukoliko gradske tvrtke i ustanove ne iskažu potrebu za kadrovima njihove stručne spreme, biti zbrinuti na zakonom propisan način.

Koalicijski partneri u vukovarskom Gradskom vijeću HDZ i HSP 'Dr. Ante Starčevića' na jučerašnjoj su konferenciji za novinare izrazili ogorčenje povišenjem plaća gradonačelnika Željka Sabe (SDP) i njegovih zamjenika, koje su izglasovali vijećnici SDP-a i SDSS-a na sjednici vijeća održanoj u ponedjeljak. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene