Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Vukovarsko gradsko vijeće

Evo što Sabo misli o Pinjuhovom priklanjanju HDZ-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što se predsjednik gradskog odbora SDP-a Željko Pinjuh priklonio HDZ-u, cijelu je situaciju komentirao i vukovarski gradonačelnik Željko Sabo.

Komentirajući današnje konstituiranje vukovarskog Gradskog vijeća, omogućeno međusobnom podrškom SDP-ova vijećnika i predsjednika gradskog odbora SDP-a Željka Pinjuha i koalicije HDZ-HSP AS, vukovarski gradonačelnik Željko Sabo (SDP) je ocijenio da Željko Pinjuh više ne može računati na članstvo u SDP-u.

Pročitajte i ovo Predrag Matić Revitalizacija istoka Matić iz Vukovara poručio: "Ovako više ne može, Slavonija nije zadnja rupa na svirali" Presica Možemo! - 12 IZ MINUTE U MINUTU Benčić otkrila prve poteze ako postane premijerka

'Moram reći da su ovakve priče u gradu Vukovaru aktualne već dva mjeseca i sad su se pokazale istinitima. Vukovarski SDP je imao svoj stav i odluke, a njegov predsjednik se tih odluka nije držao već se dogovorio s drugom političkom opcijom sve, kao, u interesu grada', rekao je Sabo i dodao da svatko ima odgovornost i snosi za svoje postupke sankcije.

'Mislim da će vukovarska i hrvatska javnost sada shvatiti 'slučaj Sabo', o čemu se toliko izvještavalo, i što se to događalo u Vukovaru proteklih mjeseci', rekao je vukovarski gradonačelnik ocijenivši da Pinjuh, nakon svog postupka, više ne može računati na članstvo u SDP-u.

>> Šef vukovarskog SDP-a priklonio se HDZ-u, SDP-ovci napustili sjednicu

Iz trećega pokušaja, Gradsko vijeće Vukovara danas je konstituirano, a za predsjednika je izabran Željko Pinjuh (SDP), i to samo uz potporu vijećnika koalicije HDZ-HSP AS, dok su vijećnici SDP-a napustili sjednicu.

Na pitanje očekuje li nove izbore nakon buduće rasprave o proračunu, Sabo je istaknuo da je o tome još prerano govoriti.

Na pitanje zašto su u interesu SDP-a bili novi izbori za Gradsko vijeće, odnosno da se ne formira Gradsko vijeće, Sabo je istaknuo da 'vuk kada obuče janjeću kožu nije janje nego ostaje vuk'.

'Mi znamo što je HDZ u gradu Vukovaru. Morate shvatiti, sve ono što se događalo u Vukovaru, a grad Vukovar je simbol i u političkom smislu, na tragu je Karamarkovih najava o napadu na Vladu RH', rekao je Sabo. Ocijenio je da su ranije aktivnosti 'stožera' bili samo počeci, a ovo je nastavak aktivnosti usmjerenih na to da Vukovar mora 'pasti'.

Sabo smatra da se predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i stranka tijekom 'vruće političke jeseni' namjeravaju obrušiti na Vukovar, a po eventualnom 'padu Vukovara otvoren je put prema ostalom dijelu Hrvatske'.

Na upit novinara ima li potporu središnjice SDP-a, Sabo je izjavio da ima 'potporu svog gradskog odbora'. Istaknuo je da se u Vukovaru realiziraju brojni projekti od interesa za građane i grad te da HDZ želi zakočiti te projekte i napredak Vukovara. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene