Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Željko Sabo poručuje:

'Karamarko se treba ispričati Vukovarcima, autobusi su bili HDZ-ovi, a ne SDP-ovi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izbori su završeni, zbrajaju se pobjede i porazi, no slikovita se razmjena različitih mišljenja tradicionalno nastavlja u našem javnom medijskom prostoru. Tako je gradonačelnik Vukovara Sabo od čelnika HDZ-a Karamarka zatražio javnu ispriku za sve Vukovarce.

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo (SDP) zatražio je od predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka javnu ispriku građanima Vukovara radi izjave da su u drugom krugu izbora za gradonačelnika 'pobijedili autobusi', te istaknuo kako autobusi kojima se jučer dolazilo glasovati nisu bili SDP-ovi već HDZ-ovi.

'Tom izjavom Tomislava Karamarka građani Vukovara su tko zna po koji put od strane HDZ-a poniženi, jer je očito da su svi oni koji nisu u HDZ-u i za HDZ, autobusi', rekao je Sabo na  konferenciji za medije, nakon što je osvojio novi gradonačelnički mandat pobijedivši HDZ-ovca Ivana Penavu.

Pročitajte i ovo Marko Biočina - 2 o čemu se pregovara? Dnevnik Nove TV proučio program DP-a te ga usporedio s onim HDZ-a i SDP-a: Koliko je tu sličnosti, a koliko razlika? Andrej Plenković i Karlo Ressler Uoči izbora HDZ oštro startao novu kampanju i napao SDP: "Štetočine! Išli su protiv nacionalnih interesa"

>>Karamarko: Jako žalim za Vukovarom, u Vukovaru su pobijedili autobusi!

Reagirao je time na sinoćnju izjavu Karamarka nakon drugog izbornog kruga kako jako žali za Vukovarom 'gdje su pobijedili autobusi'. Sabo je ustvrdio da se u Vukovar doista dolazilo glasovati u autobusima, ali da oni nisu bili SDP-ovi već HDZ-ovi.

'Pobrojali smo 15 autobusa s oznakom posebne vožnje, ali to nisu bili naši, već autobusi koje je angažirao HDZ-a i nadam se samo da će ih HDZ uredno i platiti kako se za koju godinu ne bi otvorila neka nova Fimi medija afera', poručio je Sabo.

>>Željko Sabo: 'Sretan sam što se moje zajedništvo s građanima Vukovara nastavlja'

Sabo je rekao i da bi u slučaju Penavine pobijede, to bio gradonačelnik samo jedne skupine građana, dok je on voljom građana gradonačelnik svih građana Vukovara. Naglasio je da su građani Vukovara slobodnom voljom odlučili koga žele za gradonačelnika, opredijelivši se za europski i hrvatski Vukovar koji je bio i ostat će simbol Domovinskog rata, ali i želje za boljom budućnosti.(HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene