Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Težak život obitelji Vuksanović

Sa šestero djece bez kupaonice za blagdane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelj Vuksanović iz Mandičevca kraj Đakova živi bez vode u kući. Sa šestero djece i blizancima na putu u vrlo siromašnim uvjetima proveli su i blagdane.

Iako nerado govore o svojem životu, inače skromni Vuksanovići, otkrili su nam da bi im mala kupaonica, znatno olakšala život.

U obitelji Vuksanović Božić je bio siromašan. Za šestero djece na stolu za ručak bila je samo sarma, a zaa drugo teško da bi se i našlo jer im je frižider praktično prazan. S nešto mlijeka i par komada slanine, Vuksanovići uskoro očekuju i blizance. Ostala djeca se vesele prinovi.

Djeca se u istoj sobi preko dana igraju, a preko noći spavaju. A teško je, nekad je stvarno teško kad ne radimo, a ja niti ne mogu raditi od male djece', kaže Vesna Vuksanović čiji suprug Ivica s bunara dnevno donese i po 30 kanti vode. Kupaonicu nemaju pa se na kupanje u ovoj obitelji čeka u redu. 'Zagrijemo vode u lonac, nasipamo i kupamo se', objašnjava Ivica.

Kuća obitelji Vuksanović je urušena, u jednoj se sobi urušilo pola stropa, a zahvaljujući kumu, Vuksanovići imaju kakve-takve blagdane. 'Jedne godine sam došao pa nisu imali bor pa sam im ja od kuće donio i priredio blagdanski ugođaj', kaže Željko Krunić, kum ove obitelji.

Od najmanjeg do najvećeg, u kućanskim poslovima svi pomažu, a skromne blagdane prate skromne želje - željeli bi samo malu kupaonicu i sigurniji krov nad glavom.

Želite li pomoći obitelji Vuksanović, možete to učiniti na račun na ime Ivica Vuksanović, Hypo group-slavonska banka, tekući račun br. 3220093887 .

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene