Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Riječ je o duboko smrznutom pačjem mesu dobavljača Szentes Hungerit Zrt, lot broja: 301100306, s rokom trajanja do 30. lipnja 2021. Utvrđeno je prisutstvo bakterije Salmonella typhimurium.


Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u četvrtak da se opoziva i povlači duboko smrznuto pačje meso – batak i zabatak iz Mađarske koje je na hrvatsko tržište stavila tvrtka Metro Cash and Carry iz Zagreba.

Vezani članci COVID laboratorij, ilustracija "Šteta što se to dogodilo": U europskoj zemlji rapidno raste broj zaraženih koronom, oglasio se i ministar Ilustracija Stožer objavio nove brojke: Provjerite stanje po županijama

Riječ je o proizvodu dobavljača Szentes Hungerit Zrt, lot broja: 301100306, s rokom trajanja do 30. lipnja 2021., koji stavlja na tržište Metro Cash and Carry d.o.o., Jankomir 25, Zagreb, zbog utvrđene bakterije Salmonella typhimurium.

Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 178/2002 Europskog parlamenta i Vijeća od 28. siječnja 2002. o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

Detaljne informacije o opozivu proizvoda i kako se proizvod može vratiti, nalaze se na web-stranicama Metro: https://www.metro-cc.hr/press/opoziv-batak, dodaje se u obavijesti.

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju