Obavijesti Video Pretražite Navigacija
objavilo ministarstvo

Zbog salmonele i bakterija: S tržišta se (opet) povlači pileći file, ali sada je na popisu i - hrana za kućne ljubimce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U piletini koju na tržište stavlja Pivac pronađena je salmonela, a u psećoj hrani koju prodaje VON BARF povišen je broj enterobakterija pa je ove proizvode Ministarstvo poljoprivrede odlučilo povući s tržišta.

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u subotu da se zbog salmonele povlači pileći file od prsa u pakiranju od 300 grama poljskog proizvođača koji je na tržište stavio Pivac, a zbog enterobakterija povlači se smrznuta hrana za kućne ljubimce koje na tržište stavlja VON BARF.

Pročitajte i ovo Ilustracija POVLAČENJE PROIZVODA Provjerite zalihe i nemojte koristiti! S tržišta se povlači dodatak prehrani domaće proizvodnje Ilustracija ODLUKA VLADE Sada je i službeno: Pogledajte nove najviše cijene ulja, mlijeka, brašna, šećera..

S tržišta se povlači pileći file od prsa od 300 grama, LOT broja L 2350011002 / VUY0TT, upotrijebiti do 22.5.2020. godine, u kojem je utvrđena bakterija Salmonella ser. Enteritidis.

Proizvođač je Animex Foods Sp. z.o.o. Oddzial w Kutnie, PL10043902WE, Poljska, a proizvod stavlja na tržište Mesna industrija braća Pivac, Težačka 13, Vrgorac.

U prioćenju se navodi da proizvod nije u skladu s uredbom o mikrobiološkim kriterijima za hranu.

Povlači se i VON BARF STARTER od 2,5 kilograma

Hrana za ljubimce povlači se zbog povećanog broja enterobakterija u proizvodu, a riječ je o proizvodu VON BARF STARTER težine 2,5 kilograma (10 kobasica težine 250 grama), sirova hrana za kućne ljubimce, duboko smrznuto, LOT broja 112020, datum smrzavanja 13.03.2020., roka trajanja do 29.03.2022.

Proizvođač je MAT GRUPA d.o.o., Bjelovar, a na tržište ga stavlja VON BARF d.o.o., Domaslovec, Samobor.

Proizvod nije u skladu s uredbom o utvrđivanju zdravstvenih pravila za nusproizvode životinjskog podrijetla i od njih dobivene proizvode koji nisu namijenjeni prehrani ljudi te s direktivom u pogledu određenih uzoraka i predmeta koji su oslobođeni veterinarskih pregleda na granici.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene