Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neoznačeni gluten

Iz hrvatskih trgovina povučen belgijski čips

Čips, ilustracija (Guliver/Thinkstock)
Čips, ilustracija (Guliver/Thinkstock)
Ministarstvo poljoprivrede u četvrtak je obavijestilo potrošače da je, zbog neoznačenog glutena na tom proizvodu, s tržišta povuklo belgijski čips AMAIZIN – PAPRIKA KUKURUZNI, LOT: 37332 od 75 grama.

Proizvođač (Snack Food Poco Loco nv, Rumbeeksegravier 157, Roeselare, Belgija) tijekom samokontrole proizvoda utvrdio je da je količina glutena u proizvodu viša od 20 ppm te da to nije označeno u sadržaju proizvoda, zbog čega proizvod gubi status slobodnog od glutena i ne može se označavati oznakom "bez glutena".

Pročitajte i ovo Ilustracija oprez pri kupnji S tržišta se povlači omiljena grickalica, sadrži nedopuštene tvari! Slika nije dostupna PROVJERITE Inspekcija s polica trgovina povukla još jednu omiljenu grickalicu

Na hrvatsko tržište taj proizvod stavlja Biovega d.o.o. (Ilica 72/1, Zagreb).

U Ministarstvu ističu kako taj proizvod nije u skladu s Uredbom Europske zajednice o utvrđivanju općih načela i uvjeta Zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane, kao i Uredbom o zahtjevima za informiranje potrošača o odsutnosti ili smanjenoj prisutnosti glutena u hrani. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene