Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Softinelle P

S tržišta povlače kontracepcijske tablete zbog neispravnog broja placeba u pakiranju

Tablete, ilustracija (Guliver/Thinkstock)
Tablete, ilustracija (Guliver/Thinkstock)
Svaki blister treba sadržavati 24 svjetloružičaste filmom obložene tablete s djelatnim tvarima (drospirenon i etinilestradiol) i 4 bijele placebo filmom obložene tablete (koje ne sadrže djelatne tvari).

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) u utorak je obavijestila da se s tržišta Hrvatske povlače serije 7DZ006A i 7DZ011A lijeka-kontraceptiva Softinelle P 0,02 mg/3 mg filmom obložene tablete, nositelja odobrenja za stavljanje u promet Pliva Hrvatska d.o.o., zbog sumnje u neispravnost u kakvoći koja se odnosi na potencijalno neispravan broj placebo tableta u blisteru u pojedinim pakiranjima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važna obavijest HALMED-a Iz ljekarni se povlači još jedan proizvod zbog neispravnosti u kakvoći Ilustracija NA MREŽNIM STRANICAMA HALMED izdao upozorenje: Ovi lijekovi za kronične bolesnike mogu izazvati ozbiljne nuspojave

HALMED navodi da su Softinelle P 0,02 mg/3 mg filmom obložene tablete kombinirani oralni kontraceptiv i koriste se za sprečavanje začeća.

Svaki blister treba sadržavati 24 svjetloružičaste filmom obložene tablete s djelatnim tvarima (drospirenon i etinilestradiol) i 4 bijele placebo filmom obložene tablete (koje ne sadrže djelatne tvari). U slučaju da pacijentice primijete potencijalno neispravan broj placebo tableta u blisteru, trebaju se obratiti svojem liječniku radi uputa o daljnjoj primjeni lijeka.

Za dodatne informacije pacijentice mogu kontaktirati nositelja odobrenja, tvrtku Pliva Hrvatska d.o.o. (+385 1 372 0000).

Pacijentice koje imaju pakiranje lijeka s ispravnim brojem placebo tableta u blisteru mogu nastaviti primjenjivati lijek u skladu s odobrenom uputom o lijeku, priloženom pakiranju.

"U prometu u Hrvatskoj nema dostupnih serija predmetnog lijeka koje nisu zahvaćene navedenom sumnjom u neispravnost. Stoga upućujemo sve korisnice ovog lijeka da se obrate svojem liječniku vezano za nastavak terapije", navodi HALMED.

U Hrvatskoj su dostupni drugi lijekovi s istim djelatnim tvarima, u istom farmaceutskom obliku i iste jačine, stoga povlačenje predmetnih serija lijekova ne ugrožava redovitu opskrbu tržišta, kaže se u priopćenju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene