Meso, ilustracija - 2
Meso, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u srijedu da tvrtka u poslovanju s hranom Kudelić d.o.o. iz Bedenice iz predostrožnosti opoziva više svojih proizvoda zbog utvrđenog pesticida etilen oksida u aditivu koji se koristio u proizvodnji začina korištenog u proizvodnji mesnih proizvoda.


Riječ je o više mesnih prerađevina, salama te hrenovki i kobasica, vakumiranih i nevakumiranih.

Vezani članci Kupnja namirnica, ilustracija S polica trgovina povlači se još jedan proizvod, ima previše joda Kupnja Još jedno povlačenje proizvoda s polica: Ako ste kupili ovo voće, bilo bi dobro da ga se čim prije riješite

Popis proizvoda s oznakama, LOT broja i rokom trajanja, a na koje se isključivo odnosi obavijest o opozivu, naveden je na internetskoj stranici Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (www.hapih.hr/opoziv-proizvoda-razni-proizvodi-kudelic-d-o-o/).

Proizvod nije u skladu s europskom uredbom o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju