U službeni posjet Rusiji s Predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović ide i Dinko Cvitan, glavni državni odvjetnik.

Galerija


U delegaciji koju će predvoditi predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović neće biti ni ministrica vanjskih poslova Marija Pejčinović Burić, kao ni ministrica gospodarstva Martina Dalić, ali će zato ići Dinko Cvitan, glavni državni odvjetnik, doznaje se u Vladi. 

Sabina Tandara, reporterka Nove TV, javila je ranije da će s Predsjednicom u Rusiju i Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova, Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture, Zdravka Bušić, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova, te Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik.

Iz Državnog odvjetništva odgovorili su nam da Cvitan ide u Soči radi potpisivanja Programa suradnje između Državnog odvjetnistva Republike Hrvatske i Generalnog tužiteljstva Ruske Federacije za razdoblje 2018. – 2019.

"Program suradnje nastavak je suradnje na raniji program (Memorandum o suradnji) za protekla razdoblja, o čemu su objavljivana priopćenja", kaže Martina Mihordin, glasnogovornica DORH-a te dodaje da glavni državni odvjetnik nema saznanja o tome tko su ostali članovi izaslanstva. Nakon potpisivanja Cvitan će se u Hrvatsku vratiti redovnim avionskim letom.

Milan Bandić pak ide u posjet Moskvi i Sankt Peterburgu, u cilju razvoja suradnje tih gradova i Zagreba. Ne putuju zajedno, nisu u istom avionu niti u istoj delegaciji.