Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavio HAPIH

S polica se povlači popularni napitak, sadrži patulin: "Vratite ga u najbližu trgovinu"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Zbog povećanog sadržaja mikotoksina patulina u proizvodu povlači se Smoothie Minute.

Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače o opozivu proizvoda Smoothie Minute, Energy Mix 250 ml, s rokom trajanja do 12. ožujka 2024., zbog povećanog sadržaja mikotoksina – patulina u proizvodu.

"Proizvod nije u skladu s Uredbom Komisije (EU) o najvećim dopuštenim količinama određenih kontaminanata u hrani", stoji u objavi HAPIH-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija američkog vojnika koji je prodavao tajne Kini Prekršio prisegu Američki vojnik optužen za izdaju: Kini prodavao osjetljive informacije o nacionalnoj obrani

Proizvođač je Molkerei Gropper GmbH & Co., Bissingen, Njemačka, a potrošači su ga mogli kupiti u Konzumu.

"Molimo kupce da provjere jesu li kupili navedeni proizvod, ako jesu da se suzdrže od konzumacije te da ga vrate u najbližu Konzumovu prodavaonicu, gdje će im biti vraćen novac. Ispričavamo se kupcima na neugodnosti, no u interesu nam je da svi proizvodi koje stavljamo na tržište budu usklađeni s najvišim kriterijima kvalitete i zdravstvene ispravnosti", poručili su iz Konzuma.

Patulin je sekundarni metabolit koji proizvode određene vrste plijesni. Patulin je pronađen kao kontaminant u raznom pljesnivom voću, povrću, žitaricama i drugoj hrani. Međutim, glavni su izvor kontaminacije jabuke i proizvodi od jabuka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene