Lijepo vrijeme ide na ruku i gostima i turističkim djelatnicima pred kojima je prvi test za novu turističku sezonu. S novom sezonom i inspektori kreću u nadzor. Riječ je o planiranim redovnim nadzorima koje provodi državni inspektorat.

Galerija


Marija Vukelić, voditeljica službe turističke inspekcije, područna jedinica Rijeka objasnila je o kakvim se inspekcijama radi.

Što se sve kontrolira, koji su prvi rezultati, jesu li već uočene nepravilnosti?

Vezani članci Turisti i građani sunčan proljetni dan iskoristili za šetnju zadarskom rivom (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) Objavljeni turistički rezultati uskrsnih praznika, mogli bi vas iznenaditi Jedinstvenim sadržajem Spectre je odlučio dati Parku prirode dodanu vrijednost Virtualni Kopački rit! Mladi tim iz Valpova super idejama stvara nova radna mjesta

U ovoj fazi inspekcijski nadzori su u tijeku. Oni se obavljaju sukladno operativnom planu rada. Podijeljeni su u nekoliko faza, tako da možemo reći da su više kontrolirane turističke agencije s posebnim osvrtom na jamčevine, organizatore putovanja. Kontrolirani su restorani, barovi, noćni klubovi s posebnim osvrtom na usluživanje pića maloljetnika i uklanjanje nekih nedostataka minimalih uvjeta, gdje su možda uočeni glavni nedostaci, prekršaji i s dolaskom toplijeg vremena krećemo u turističku sezonu i sve će se više kontrolirati pružatelji usluga smještaja.

Koje su sankcije za prekršitelje?

Zakoni su se promijenili. Primjenjuje se načelo oportuniteta. Ukoliko u tijeku inspekcijskog nadzora nešto ugostitelj otkloni, neće se podnositi prekršajna prijava niti prekršajni nalog. Za neke druge stvari donijet će se rješenje i ako se iste stvari otklone u roku za koje je predviđeno rješenjem, isto se neće podnositi optužni prijedlog. S druge strane, najstrože će se kažnjavati neregistrirano obavljanje djelatnosti, nelegalan rad, rad na crno u svim segmentima.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr