Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Limeni ljubimci

S Minijem i na kraj svijeta!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi nikada neće razumjeti da postoje oni koji beskrajno vole svoje limene ljubimce. Da su im spremni pokloniti pažnju, paziti ih i čuvati ih od propadanja, kao da je riječ o živim bićima.

O ljubavi prema 'Mini Morrisima' progovorili su vlasnici nekih od njih. Ako ste pomislili da ih je na izložbu trebalo 'došlepati', prevarili ste se. S jednim primjerkom iz '68. je stigla cijela obitelj. 'Od Bratislave smo vozili 700 kilometara. Mali je, ako ga volite tad vam je i obiteljski auto', rekao je Robert iz Bratislave.

Još je jedan automobil, četiri godine stariji, zaslužio mjesto na rivi. U gotovo pola stoljeća održavanja u njega je uloženo znatno novca. 'Proizveden je '64., mogao sam za sva ulaganja kupiti novi auto', komentirao je Stefan Balos iz Bratislave svog limenog ljubimca. Opis unutrašnje i vanjske opreme minija za kraj 60- ih djelovao je luksuzno - drvo od trešnje i kožna sjedala.

>> Stari su 30 godina, a tehnički su savršeni

Vjetar u kosi i danas je vrlo popularan. Zato je zadarski obožavatelj kao višak dijelova otklonio krov. 'Poseban je, puno se trudim da napravim nešto posebno. Novaca za te stvari mora biti', rekao je Nenad Ivanov. O svome ljubimcu baš svi vlasnici govore kao o najvrjednijim umjetninama. Svaki od njih nakon izložbe opet će na cestu. Nekoliko njih na novih 700 kilometara iskušenja. Do Bratislave.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene