Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Računaju na 2000 km²

NERIJEŠENO PITANJE GRANICE 'Crna Gora želi eksploatirati naftu i plin iz hrvatskog dijela Jadrana'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europarlamentarka Ruža Tomašić upozorila je na neriješen problem s granicom zbog kojeg Crna Gora želi eksploatirati ugljikovodike iz našeg dijela Jadrana.

Crna Gora želi eksploatirati ugljikovodike iz hrvatskog dijela Jadrana. Rekla je to u Europskom parlamentu hrvatska zastupnica Ruža Tomašić za vrijeme rasprave o izvješću Crne Gore za 2015. godinu. Dodala je i kako ta zemlja ne radi dovoljno na poboljšanju odnosa sa susjedima.

Pročitajte i ovo Neobičan prizor u Brijunskom akvatoriju Jezivo Neobičan prizor na Jadranu, neki su uvjereni: "To je napad morskog psa..." Tivat - 3 Pokrenuti novi letovi Poznati tabloid nahvalio našeg velikog konkurenta: "Znatno su jeftiniji od Hrvatske, a nakon multimilijunskog ulaganja postali su mali Monako"

'Granični spor s Hrvatskom nije se ni počeo rješavati, a Crna Gora unatoč tome kreće s istraživanjem i eksploatacijom ugljikovodika u Jadranskom moru. Računajući pritom na gotovo 2000 kvadratnih kilometara hrvatskog mora i odstupajući od protokola o privremenom režimu uz južnu granicu iz 2002. godine', rekla je Tomašić.

Crna Gora još je prije pet godina primila prosvjednu notu Hrvatske zbog određivanja blokova za istraživanje i proizvodnju ugljikovodika, čija je lateralna granica prema Hrvatskoj značajno odstupala od crte razgraničenja prema protokolu iz 2002. godine, piše EnergyPress.

'Crnogorci imaju pravo na eksploataciju nafte i plina iz Jadrana, ali samo u svojim vodama, čije konačne dimenzije nećemo znati dok se ne sredi pitanje granice'. dodala je Tomašić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene