Ruža Tomašić postigla je veliki uspjeh u Europskom parlamentu. Izborila se za ukidanje zabrane izlova plave ribe u Jadranu. Time će se, kaže, spasiti 10.000 radnih mjesta, a upravo se zbog ove problematike bila kandidirala za drugi mandat. Zadnji dan u parlamentu bit će joj 30. lipnja 2021.


Ruža Tomašić u Strasbourgu se uspjela izboriti za ukidanje zabrane izlova plave ribe u Jadranu pa najavila kako odlazi iz Europskog parlamenta. Europska komisija odustala je od uvođenja kvota odnosno, ulov male plave ribe u Jadranskom moru neće se ograničiti. Podsjetimo, komisija je kvotama željela ulov ograničiti na 50.000 tona ribe na jadranskom području, dok samo Hrvatska lovi 60.000 tona.

Vezani članci Ruža Tomašić (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Završila sapunica, Pauletić se ispričao: Evo tko će u Sabor umjesto Ruže Tomašić, Domovinski pokret odlučio o još dvije promjene Miroslav Škoro Domovinski pokret o sapunici s Ružom Tomašić i Robertom Pauletićem: "Izborni zakon mora se mijenjati"

Tomašić kaže kako ta odluka znači opastanak hrvatskih ribara jer se ribarska industrija sastoji od 80 posto izlova male plave ribe. Ovom odlukom sačuvat će se 10.000 radnih mjesta, kaže Tomašić. 

"Komisija je pokušavala razgovarati samnom da promjenim mišljenje. Rekla sam da sam razgovarala s ribarima i znanstvenicima i da oni nisu u pravu da sam ja u pravu i nema šanse da ću odustati. Oni su rekali da im je glavna zaštita ribljeg fonda, a svima nam je važna zaštita ribljeg fonda, ali isto tako i socio-ekonomski utjecaj koji ne možemo poremetiti", kaže Tomašić koja se upravo zbog ovog kandidirala za drugi mandat u parlamentu kojeg ne namjerava odraditi do kraja. 

"Usrećit ću neke ljude, neću odraditi mandat do kraja, 30. lipnja 2021. je moj zadnji dan u Europskom parlamentu", kazala je Ruža Tomašić u Dnevniku Nove TV i otkrila da će je naslijediti Ladislav Ilčić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr