Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u Splitu

Branitelj: 'Nemam di, ubit ću se! Tu su tri boce plina!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U manđerovoj ulici u Splitu počeli su građevinski radovi i rušenje objekata, budući da će se graditi nova prometnica. No u zgradama koje su predviđene za rušenje još ima ljudi, najviše socijalnih slučajeva koji tamo žive nelegalno

U Manđerovoj ulici u kojoj su socijalni stanovi, živi sedam stanara kojima je isključena voda zbog rušenja zgrade. Bageri su počeli krčiti vegetaciju i stare kuće. Jedan stanar, navodno bolestan od PTSP-a, nije želio napustiti svoj dom i prijetio je da će se dignuti u zrak.

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici

U policijskoj upravi splitsko dalmatinskoj potvrdili su nam da su dobili dojavu, došli su na mjesto događaja i muškarca odveli u policijsku postaju na obavijesni razgovor. U ovom trenutku splitska policija nije mogla potvrditi je li muškarac 'zaradio' kaznenu prijavu.

'Nemam di, ubit ću se! Tu su tri boce plina!', uzvikivao je stanara u Manđerovoj ulici, u trošnim stambenim objektima planiranim za rušenje.

'Situacija je kritična! Ne znam kako će se ovo završiti. Evo prijateljica i ja ručamo, a malo dalje od nas, u susjedstvu već su počeli rušiti. Ne znam hoćemo li na ulicu ili će nam netko pomoći, ali uzdam se da ima Boga!', kroz suze je ispričala  Hanča Sulatnić. Sedam stanara tvrde kako su ostali zaprepašteni kada im je u ponedjeljak isključena voda. Oko 14 sati upalio se bager, srušio zidić ispred jedne od zgrada i počeo čistiti teren.

Stanari tvrde, nitko ih nije obavijestio da će im zgrade biti srušene. Uglavnom su socijalno ugroženi, a tvrde kako nisu u zgradi ilegalno. Gospođa Hanča pokazuje osobnu kartu s adresom u Manđerevoj u kojoj živi godinu i pol dana.

Rušenje četiriju kuća, na brojevima 7, 9, 13 i 15 predviđeno je projektom proširenje Manđerove ulice, koje Grad Split planira već 40 godina. 'Grad Split otkupio je objekte u Manđerovoj ulici, ispraznio ih od stanara i potpisao ugovor s izvođačem, tvrtkom koja je ušla u posao', rekao je Jure Šundov, splitski dogradoančelnik.

Na primjedbu da postoje stanari u zgradama za rušenje kaže da o tome ništa ne zna. 'Tko zna kako su oni uselili u te kuće?! Ako ti ljudi imaju neke pravne osnove, neka se obrate nadležnim službama', poručio je. Projekt uklanjanja kuća radi širenja Manđerove financiraju Grad i tvrtka Ora-mont koji će graditi parkiralište. Stanari planiraju u utorak otići u Banovinu tražiti smještaj od gradske uprave. Projekt uklanjanja kuća radi širenja Manđerove financiraju Grad i Ora-mont. (I.D. / Agencija VLM)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene