Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Splitsko-dalmatisnka policijska uprava

Rukovodeći policajci premješteni zbog 'boljeg radnog ozračja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitsko-dalmatinska policijska uprava predstavila je novi vizualni identitet, odnosno panoe s natpisima svih policijskih postaja na području županije te izvjestila o premještajima na rukovodećim mjestima.

Načelnik uprave Josip Bukvić rekao je da su 'premještanja obavljena radi boljeg radnog ozračja i izbjegavanja zasićenosti policijskih dužnosnika na nekom od višegodišnjih radnih mjesta'. Na Bukvićev prijedlog glavni ravnatelj policije Oliver Grbić je za načelnika Sektora policije imenovao Slobodana Marendića, a za načelnika Sektora za granicu Ivu Babića. Ivan Jukić imenovan je za načelnika Odjela za rad, Jozo Šitum za načelnika Odjela za sigurnost cestovnog prometa, a Dušan Jenjić za načelnika Odjela kriminaliteta droga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dugogodišnji zaposlenik Imenovana nova Uprava HBOR-a: Hrvoje Čuvalo predsjednik INA - 2 na telefonskoj sjednici Vlada objavila koga predlaže za trećeg člana Uprave Ine

Načelnik II policijske postaje Split je Marko Serdarević, a trogirske postaje Željko Kapetanović. Zdravko Gabelica imenovan je načelnikom Postaje prometa policije, dok je Ante Gudelj postavljen za načelnika Postaje aerodromske policije u splitskoj zračnoj luci Resnik. Bukvić je napomenuo da je po prvi put u upravi formiran Odsjek za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću za čijeg je voditelja imenovana Marina Kraljević-Gudelj, te Odjel za prevenciju na čijem je čelu Paško Ugrin.

Bukvić je na upit novinara važnim ocijenio Sporazum o policijskoj suradnji u borbi protiv prekograničnog kriminala što su ga parafirali hrvatska Vlada i Vijeće ministara BiH nakon zajedničke sjednice u Splitu. 'Taj sporazum ima itekako zadaća i za PU splitsko-dalmatinsku jer je ta županija granična s Bosnom i Hercegovinom', kazao je, dodavši da se sporazum odnosi na obveze 'po pitanju pristupanja Hrvatske EU-u i pripreme za zaštitu naše buduće vanjske granice u skladu sa schengenskim režimom'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene