Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rožić dao ostavku na mjesto člana u skupštini OESS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Član izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS), Miroslav Rožić, priopćio je da je prisiljen podnijeti ostavku na tu dužnost.

Kao razlog je naveo odluke predsjednika Hrvatskog sabora kojom hrvatskom izaslanstvu onemogućuje sudjelovanje na godišnjem zasjedanju Parlamentarne skupštine OESS-a u Kijevu od 5. do 9. srpnja.

Pročitajte i ovo Trajekt Jadrolinije u splitskoj luci Pismo vrhu kompanje Sindikat Jadrolinije traži ostavku predsjednika Uprave: ''Znao je da brod Oliver nije spreman'' Slika nije dostupna Miroslav Rožić podnio ostavku na članstvo u Nadzornom odboru HFP-a

Na taj način ne samo da mi je onemogućeno obnašanje dužnosti na koju me izabrao Hrvatski sabor, nego se pokazuje i odnos Hrvatskog sabora prema Parlamentu OESS-a, ali i podcjenjivanje uloge Sabora u hrvatskom političkom životu, kaže zastupnik Miroslav Rožić u priopćenju.

Rožić je medije također izvijestio da je podnio ostavku na mjesto člana Nacionalnog vijeća za vode, na koje ga je imenovao Hrvatski sabor. 

Navodi kako je predsjednik Sabora odbio njegovu zamolbu za
jednodnevnim putnim nalogom kako bi kao član toga vijeća nazočio okruglom stolu na susretu radnika Hrvatskoga vodnog gospodarstva u Tučepima 19. travnja.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene