Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvije nove uredbe

Rovinj: Trgovci bijesni zbog novih gradskih odredbi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je krajem protekle godine u Rovinju zabranjeno skupljanje plastičnih boca iz kanti, ove su godine uvedene dvije nove uredbe. Malo je reći da po novim uredbama sve mora biti uredno.

Nakon zabrane kopanja po kantama za smeće u potrazi za bocama u Rovinju dolaze i nove uredbe. Trgovci ne mogu koristiti javne površine za izlaganje svojih artikala, a vrtovi, okućnice te nasadi građana i tvrtki moraju biti uredni. U protivnom, slijede im novčane kazne. 

Pročitajte i ovo Ilustracija nepravomoćno Službenica godinama nije dolazila na posao u ministarstvo, a uredno joj isplaćivali plaću: Sud joj naredio da vrati novac Ilustracija Ocjena zaposlenika Ovo su najbolji poslodavci u Hrvatskoj, jedna vrsta kompanija napravila je znatan skok na ljestvici

Jedni provode, drugi krše uredbe Grada. Tako izgleda svakodnevica rovinjskih trgovaca i komunalnih redara. "Ovo je najgore, najlošije šta su mogli napravit, ovo je žalosno, ovo ubija", ogorčeno kaže jedan od lokalnih trgovaca. "Sve smo izgubili, isto vas da otjeraju s posla, šta ste izgubili? Sve!

"Ima svašta, ima ljudi koji shvaćaju, ali ima i onih koji su malo teže za prilagodbu, ali gledamo naći zajednički jezik", kaže Loran, komunalni redar.

Trgovci tvrde da su izgubili 90% prodaje. "Katastrofa, ne daju nam da živimo. Ovo je užas. Imamo djecu, imamo radnike to ne možemo radit", kaže Smiljan, vlasnik trgovine.

"Ugrožena nam je direktno egzistencija, dakle mi nismo veliki, mi smo mali. Punimo taj proračun gradski, državni kroz svoja davanja, dakle moramo biti ravnopravni i u razgovoru i donošenju odluka", tvrdi trgovac Suad.

"Podijelili su negdje, cirka 50ak naloga. Znači obavijesti da su to dužni učiniti i ukoliko ne postupe po tom nalogu komunalni redari im mogu izreći prekršajne mjere", objašnjava Elvis Prenc, voditelj odsjeka za komunalno i prometno gospodarstvo i javne površine u Rovinju. 

Neki su tako bez pogovora odlučili svoja dvorišta dovesti u red i uredba im se čini u redu. U redu ili ne, grad odluke neće mijenjati.

"Donijeta je jednoglasno dakle sve političke opcije zastupljene u gradskom vijeću glasale su za odluku", izjavila je Maria Černac Rocco, glasnogovornica grada Rovinja.

I na taj se način, zaključuje Černac, gradu neće ni na koji način oduzimati njegova vrijednost.

 

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene