Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rončević i smjene: Opoziv poziva Thompsonu na obavijesni razgovor je propust

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar unutarnjih poslova Berislav Rončević izjavio je danas da su propusti u radu, nedovoljna koordinacija i nadzor rada Prve policijske postaje Zagreb, razlozi za smjenu načelnika Policijske uprave zagrebačke (PUZ) Marijana Tomurada, načelnika Prve policijske postaje Zagreb Daniela Žugela te njegova pomoćnika Marka Amidžića.

Rončević je rekao da je postavljen novi načelnik PUZ-a, koji će obaviti kadrovsku popunu u Prvoj policijskoj postaji te da je uvjeren da će nakon promjena kvaliteta rada biti bolja nego dosad.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Optužnica protiv Rončevića pripremljena 'Oko afere 'kamioni' nema nikakve enigme' Slika nije dostupna Tvrdi da nije utjecao na Miličevića Mesić: Čudim se Rončeviću, mogao je biti malo ozbiljniji

Razriješeni službenici su, kako je dodao, već raspoređeni na nova radna mjesta.

Upitan koji je konkretni propust razlog smjena, ponovio je da je to nedovoljna koordinacija rada u Prvoj policijskoj postaji.

Prejudicirajući pitanje novinara je li to povezano sa "slučajem Gašparac", rekao je da stegovni postupak protiv Gašparca nije vezan s koncertom Marka Perkovića Thompsona koji je održan 30. svibnja, te da se protiv njega vodi postupak na Disciplinskom sudu.

No, propusti u radu koji su jedan od razloga smjena, dotiču se koncerta, rekao je ministar. Kako je pojasnio propust je u opozivu poziva na obavijesni razgovor, koji je dostavljen Marku Perkoviću, za što, kako je rekao, nije bilo razloga.

"To je neprofesionalan rad i zbog toga smo se odlučili na kadrovske promjene", rekao je. Dodao je da poziv na obavijesni razgovor ne znači da se osobu kojoj je upućen sumnjiči za neki delikt, već da takav poziv može biti upućen svakom građaninu, ako policija smatra da od njega može dobiti informacije koje pomažu rasvijetliti okolnosti nekog slučaja.

Upitan za komentar nekih oporbenih političara da su smjene posljedica neriješenih slučajeva, rekao je kako ne dijeli mišljenje "onih koji su kadrovski devastirali policiju". Napomenuo je da se bilježi pad svih oblika kriminaliteta, usprkos slučajevima koji sugeriraju drukčiji dojam.

Mesić o smjeni Tomurada 

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je danas, na upit novinara o smjeni načelnika PU zagrebačke Marijana Tomurada, kako smatra da nitko ne smije imati posljedice ako provodi zakon.

Upitan nakon dodjele odlikovanja da prokomentira smjenu načelnika PU zagrebačke Marijana Tomurada, Mesić je rekao kako smjenu ne komentira, te dodao kako smatra da nitko ne smije imati posljedice ako u svome poslu provodi zakon.

"Ako je policajac provodio zakon, onaj koji rješava prijavu može je odbaciti, prihvatiti, proslijediti dalje, ali ne smije se zato imati posljedice", rekao je Mesić i dodao da, kad bi netko zbog podnošenja prijave imao posljedica, "to bi značilo poruku da nitko protiv nikog ne piše prijave jer može imati komplikacija u životu".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene