Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rončević: 'Ne radi se o manjku financija ni nesigurnosti letjelica'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar obrane Berislav Rončević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Josip Lucić posjetili su večeras u vukovarskoj bolnici pripadnika HV-a teško ozlijeđenog u padu helikoptera, koji se dogodio poslijepodne u vojarni 204. vukovarske brigade.

U padu helikoptera, čiji se uzroci još uvijek ne znaju, ozlijeđeno je deset osoba od kojih su dvije smrtno stradale, a još dvije se bore za život, rekao je Rončević izrazivši sućut obiteljima stradalih osoba.

Pročitajte i ovo Rober Fico Ministar o sigurnosti Može li se u Hrvatskoj dogoditi atentat? "Na sigurnosti se stalno radi, ali nijedna država u svijetu to ne otkriva" Tragedija u Šibeniku - 1 Prevezeno u Split Užas u Šibeniku: Dijete palo s četvrtog kata, u kritičnom je stanju

Po njegovim riječima, helikopter koji se srušio pripada letjelicama koje su među sigurnijim u klasi i dobro su održavane. 

- Ne radi se o nedostatku financijskih sredstava i smanjenju sigurnosti naših letjelica, poručio je ministar obrane.

Na mjestu nesreće u tijeku je očevid vojne policije i istražitelja
kojima će se uskoro pridružiti vojni stručnjaci kako bi se utvrdili
uzroci pada helikoptera, kazao je Rončević dodavši da je za
utvrđivanje uzroka pada helikoptera zaduženo povjerenstvo Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Rončević i Lucić obišli su i mjesto pada helikoptera u vukovarskoj vojarni. Tijekom večeri posjetit će i ozlijeđene osobe smještene u bolnici u Osijeku.

U opću bolnicu Vukovar, nakon pada helikoptera koji se iza 15 sati srušio u krugu vojarne 204. vukovarske brigade odakle je uzletio, primljeno je 10 osoba od kojih je osam zbog teških ozljeda prevezeno u osječku bolnicu.

U helikopteru se nalazio zasad još neutvrđen broj osoba, među kojima su bili časnici Hrvatske vojske koji su bili na sprovodu pukovnika Marka Babića, pokopanog u 14 sati na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene