Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Fotograf Romeo Ibrišević, zaljubljenik u prirodu i borac protiv onečišćenja Hrvatske, prije 10 je godina pokrenuo akciju 'Očistimo Hrvatsku od auto olupina'.


Akcija je pokrenuta u suradnji s Auto blicom i firmom za recikliranje metalnog otpada C.I.O.S., a do sada je prikupljeno 14.000 olupina širom Hrvatske te su očišćeni mnogi predjeli Lijepe Naše, poput otoka Šipana, Mljeta, Lastova, Korčule, Visa, Hvara, Dugog otoka, Žirja i Lošinja. Očišćeni su i parkovi prirode Sjeverni Velebit, Žumberak, Medvednica, jezero Butoniga, Imotska jezera, Zareški krovi, te podmorje u Sv. Mariji Magdaleni i Običaj. Akcija je obuuhvatila i rijeku Mirnu, Zrmanju, Slunjčicu, Kupu, Savu itd.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković na Plitvicama Premijer Plenković na Plitvicama: "Obilježavamo 30. godina pogibije Josipa Jovića, jednog od brojnih hrvatskih redarstvenika i branitelja koji su u Domovinskom ratu dali sve za hrvatsku slobodu" Poklon HDZ-a vrtićkoj djeci u Drnišu Djeca u vrtiću dobila pogače s logom HDZ-a, mnogi neugodno iznenađeni, a tu je još jedan problem: "Ne postoji ni deklaracija, nema niti datuma kad je napravljena, od kojih sastojaka"

Akcija privukla građane: Obitelji uživale u razgledavanju Plitvica!

Tijekom trajanja akcije fotografirani su očišćeni predjeli te je sakupljanjem fotografija tijekom godina nastao VIP kalendar povodom 65 godina Nacionalnog parka Plitvička jezera. U travnju hrvatski najstariji park slavi rođendan, a Romeo mu je odlučio pokloniti jedinstveni poklon - kalendar koji sadrži sve ljepote najpoznatijih slapova u Hrvatskoj.

Format kalendara je 98 x 33cm. U kalendaru jedinstvenog formata mogu se pronaći motivi Plitvičkih jezera, a namijenjen je putničkim agencijama i kolekcionarima. Romeov rad možete pratiti na stranici Zelenih stopa.

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook