Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi premijeri

'Romansu' Kosor-Pahor zamijenila čista suprotnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsko-slovenski odnosi nisu u krizi, no stil tih odnosa se promijenio.

Iako se posljednjih dana nagađalo da će Slovenija zbog Ljubljanske banke odgoditi ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora s Europskom unijom, dvojica predsjednika Vlada probleme su nazvali tehničkima. Njih će, kažu, rješavati u tišini i bez medijske pompe.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Iz minute u minutu Tko će prvi na Pantovčak? "Gdje ti je vladajuća većina, Plenkoviću?" Peđa Grbin POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Grbin o pregovorima s Domovinskim pokretom i Milanoviću: "Ja mu na tome zahvaljujem"

Čini se da su se premijeri odlučili na malo drugačije medijske istupe, za razliku od njihovih prethodnika, Jadranke Kosor i Boruta Pahora. Političku romansu Kosor-Pahor zamijenio je dvojac koji je čista suprotnost.

Sve što je Jadranka Kosor ispregovarala pa i oko Ljubljanske banke u završnici ulaska u Uniju, za Ljubljanu je zatvorena priča. No stil će se mijenjati. "Sve ono što se u zadnje vrijeme pojavljivalo kao otvoreno pitanje pokušat ćemo rješavati bez velike pompe", istaknuo je slovenski premijer Janez Janša.

Stručnjaci će tako rješavati problem Ljubljanske banke. Slovenija kao članica unije ne može direktno, ali indirektno može ucjenjivati ratifikacijom. Janša ističe kako je uvjeren da Slovenija po tom pitanju neće biti posljednja koja će ratificirati pristupni ugovor hrvatske s EU.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene