Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak s Kosor

Rohatinski: Stav o Ljubljanskoj banci je nepromijenjen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Guverner Hrvatske narodne banke Željko Rohatinski izjavio je danas prije razgovora s premijerkom Jadrankom Kosor kako je stav HNB-a oko ulaska Nove Ljubljanske banke (NLB) na hrvatsko tržište nepromijenjen, odnosno da nema ulaska te banke dok se hrvatskim građanima, koji su imali štednju u bivšoj Ljubljanskoj banci, ne vrati dug.

'Naravno nepromijenjen je stav kojega HNB zastupa već sedam godina. Nema nikakvih razloga da mijenjamo taj stav', kazao je Rohatinski novinarima pred ulazak u Banske dvore.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković "Pišu budalaštine" Plenkovića naljutilo pitanje o Hrvoj Šipek i Turudiću: "Pa to su gluposti da ne mogu biti gluplje" Numizmatička kovanica S prigodnim motivima HNB izdao zlatnu i srebrnu numizmatičku kovanicu "Trsatski zmaj"

>> 'Neka ovo bude zadnje zaduživanje u 2010.'

Na upit da li to znači i dalje čvrst stav hrvatske središnje banke da nema ulaska NLB-a u Hrvatsku bez rješenja pitanja stare devizne štednje, guverner je tek kratko rekao: 'Da'.

Guverner Rohatinski s premijerkom Kosor sastaje se pred njen sastanak sa slovenskim premijerom Borutom Pahorom u subotu, 31. srpnja, a za koji se kao jedna od tema najavljuje i problem Ljubljanske banke. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene